NÅ PASSER HJEMMMELAGET IS GODT
DET SPISER VI I DISSE DAGER MED VÅR/SOMMER, TIL OG MED BÅDE PINSE OG 17.MAI.
Her er det bare å spise trodde han, men nei, vi venter til vi har litt kaker og kaffe til.(eller jeg snur ryggen til)
Oppskrift
Ha helmelk og kremfløte i en kjele.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene. Ha de i kjelen sammen med stangen. La det få et oppkok under omrøring og trekk kjelen fra varmen.
Mens melkeblandingen står til avkjøling, vispes eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ta ut den splittede vaniljestangen fra melkeblandingen og hell denne forsiktig i eggedosisen mens du visper.
Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over svak varme til eggekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til eggekremen er avkjølt.
Hell eggekremen over i en bolle (helst av metall, da transporteres kulden raskere) og dekk overflaten med plast. Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/visp. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.
Tips: Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte eggekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form og frys den eller server direkte.
Du kan skjønne at smakspanelet ble litt lykkelig?
Dette er noe å kose seg med i flere dager(uker håper jeg) framover.
Ikke for å være ugrei, men jeg minner bare på at 100 g vaniljeis = 239 kcal
Mer dessert? Klikk her.
Det er veldig vanskelig å tenke seg en varm og fin 17. mai uten is. Det er ikke lett å tenke seg 17. mai uten is, selv hvis nordavinden uler og regnet plasker.
Ingenting er så godt som hjemmelaget is. Hittil har jeg som oftest laget sorbet, mange typer. Det er forskjellige grunner til det, men kaloriene har nok litt å si.
Smakspanelet derimot har en eneste favoritt når valget er fritt og det valget er vaniljeis.
Her har jeg en hjemmelaget
is er enkelt å lage og det smaker himmelsk godt. Dette er en
kjempeflott grunnoppskrift hvor du kan tilsette alle de smakene du
bare måtte ønske.
![]() |
Klar for smaksprøve |
![]() |
Ei metallform gjør nytten i fryseboksen |
Oppskrift
- 4 dl helmelk
- 3 dl kremfløte
- 1 stk vaniljestang
- 6 stk eggeplomme
- 150 g sukker
Ha helmelk og kremfløte i en kjele.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene. Ha de i kjelen sammen med stangen. La det få et oppkok under omrøring og trekk kjelen fra varmen.
Mens melkeblandingen står til avkjøling, vispes eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ta ut den splittede vaniljestangen fra melkeblandingen og hell denne forsiktig i eggedosisen mens du visper.
Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over svak varme til eggekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til eggekremen er avkjølt.
Hell eggekremen over i en bolle (helst av metall, da transporteres kulden raskere) og dekk overflaten med plast. Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/visp. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.
Tips: Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte eggekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form og frys den eller server direkte.
Du kan skjønne at smakspanelet ble litt lykkelig?
Dette er noe å kose seg med i flere dager(uker håper jeg) framover.
Mer dessert? Klikk her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar