LAPSKAUS ER TRADISJON, TRADISJON, TRADISJON
JEG FIKK SÅNN LYST PÅ LAPSKAUS
DEN LYSE, KOKT PÅ SALT, SPEKET LAMMEKJØTT
Hadde kjøpt pinnekjøtt på salg i februar, stappet i fryseboksen og nå fant jeg ut at tiden inne til å skride til verket.
Kjøttet bløtla jeg i går, 24 t i vann som ble byttet 3-4 ganger.
Dagen etter ble dette satt på kok, i ca 1 1/2 t.
Deretter var det potet, gulrot, selleri og ikke minst kålrabi skrelling.
Jeg har mye kålrabi og er forsiktig med gulrøtter, de er så søte. Dvs de smaker søtt
Tips:
Kutting er jeg litt nøye med. Som du ser potetene i ca tre skiver, så i tre/fire staver som igjen blir terninger ca 1 1/2x1 1/2 cm.
Det er ikke lett å få lapskaus til å se fin ut, men små, like store biter av alle grønnsakene hjelper veldig.
Når kjøttet er kokt, tar jeg det opp og har alle grønnsakene i kjøttkraften. og koker ca 1/2 t. Da er kjøttet også kuttet i terninger og legges i sammen med ringer av purre.
Kok opp igjen og vips så har du lapskausen klar.
Serveres med flatbrød og hvis du sper med mye av krafta så blir det jo suppe.
Deilig det og.
DEN LYSE, KOKT PÅ SALT, SPEKET LAMMEKJØTT
Hadde kjøpt pinnekjøtt på salg i februar, stappet i fryseboksen og nå fant jeg ut at tiden inne til å skride til verket.
Kjøttet bløtla jeg i går, 24 t i vann som ble byttet 3-4 ganger.
Dagen etter ble dette satt på kok, i ca 1 1/2 t.
Deretter var det potet, gulrot, selleri og ikke minst kålrabi skrelling.
![]() |
Tydelig ikke sant. |
Tips:
Kutting er jeg litt nøye med. Som du ser potetene i ca tre skiver, så i tre/fire staver som igjen blir terninger ca 1 1/2x1 1/2 cm.
Det er ikke lett å få lapskaus til å se fin ut, men små, like store biter av alle grønnsakene hjelper veldig.
![]() |
Tre skiver her og. |
Kok opp igjen og vips så har du lapskausen klar.
Serveres med flatbrød og hvis du sper med mye av krafta så blir det jo suppe.
Deilig det og.
Kommentarer
Legg inn en kommentar