ENGANG VAR LØKSUPPE LITT BOHEMSK OG FRANSK STILIG
DET ER VIRKELIG EN SMAK AV 80-TALLET
![]() |
En skarp kniv og mye løk |
Nå er det derimot bare ei lett og smakfull suppe til å ha på kjølig friske høstdager. Du verden så mye løk man må kutte. Hvis du overlever å skjære så mye løk, da får du en varm og deilig kveldsmat.
Oppskrift
1 ss nøytral olje
2 fedd hvitløk
5 gule løk
1,5 l kyllingkraft/oksekraft
1 ts balsamicoeddik
Ristede loffskiver
salt /pepper
mye revet sterk ost
Stek løk og hvitløk i oljen til den er lett gylden.Den skal være karamellisert. Det er bedre å steke denne litt for lenge en motsatt, det er dette som gir den gode søte smaken på suppa. Ha over kraft og eddik, og la det småkoke i 30 min.
Servering
Smak til med salt og pepper, server rykende varm
Husk: legg ei skive med ristet brød på hver suppebolle og topp det med mye ost, sett inn i varm stekeovn til osten smelter.
Server med et godt glass rødvin til
Klikk her
Kommentarer
Legg inn en kommentar