MARINERING AV KJØTT, BRUKER DU DET NOEN GANG?

JEG ER BLITT VELDIG GLAD I DEN MÅTEN Å KRYDRE KJØTT PÅ. 

Det er det samme hvilken type kjøtt man har, marinerer du, så får krydret litt tid til å trenge inn og gi en bedre smak enn bare med krydder på overflata.

Denne gangen hadde jeg noen små kylling klubber til middag. For å få en god smak på dem ble de lagt i en marinade. Hvis jeg hadde drysset krydder over klubbene er jeg redd det fort hadde blitt brent overflate.
De er ikke så store.


Marinade til kylling
1 dl soyasaus
1/2 dl hoisin saus
2-3 ss flytende honning
2-3 fedd hvitløk finhakket
1-2 ss revet ingefær
1 lime saften av.

Dette blandes og kyllingen vendes inn. Du kan bruke både bryst, lår eller en hel kylling i biter. La det ligge ca 1 t.
Det er ganske rikelig med marinade, mye mer enn jeg trengte til 6 klubber. Resten helte jeg over klubbene i stekeforma.
Servert med litt ris og en lett salat så har man både en billig og lettvint middag.

Her kommer du til flere oppskrifter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET