LANTIDSSTEKT RIBBE MED ENN SMAK AV ASIA


SÅ ER SOMMERMIDDAGENE HER, DE MED FAMILIE RUNDT BORDET, BADEDRAKTER OG HÅNDKLÆR SVINGENDE FRA KLESNORA

Så, etter en liten aperitiff og hygge i skyggen oppe i hagen, så var ribba ferdig.
Ja, nå ble du vel overrasket? Vel jeg har gjort det før, laget ribbe utenom sesong. Det er nok mange som gjør det. Jeg foretrekker å krydre ribba litt annerledes
Aldeles nydelig, selv bare det å se på
 Selv de kresne tenåringene som ellers er litt pirkete, var helt stille og spiste godt. Kan ikke få større komplement. Javel, så var det en som syntes ketchup var nødvendig på nudlene. 
Vi hadde med andre ord en aldeles fortreffelig kveld rundt bordet.

Slik gjorde jeg det:

1,2-1,3 kg rutet ribbe
Frisk koriander
Krydderblanding:
2 stk hvitløk finhakket
1 stk chili  ----«---
1 ss ferk ingefær, revet
2 ss soyasaus
1 dl vann
½ terning hønsebuljong
0.5 dl brunt sukker
1 ts sesamolje
Saften av i lime
Slik gjør du:
Legg ribba på ei seng av grovt salt og gni inn på oversiden. La ligge i ca 24 timer
Kok opp krydderblandingen og la den kjøle ned. Legg ribba med svoren ned i ei stekeform og hell krydderblandingen over ribba, sørg for at det også er rikelig blanding under, altså på svorsida.
Legg et ark stekefolie tett over ribba og sett den i stekeovnen på 50 C. Når gradetallet er så lavt kan dette stå i mange timer. Min ribbe sto i ca 3,5 t før jeg satte tempaturen opp til ca 150 C og den egentlige stekingen begynte. Snu ribba, men behold folien over i ca 1 t. Neste trinn er å skru opp varme en gang til, hell vann over ribba slik at du unngår brenning i bunnen av panna og holder svoren myk ennå ei stund. Nå steker du til ribba er ferdig, uten folie. Det er vanskelig å si hvor mye tid det tar. Du vurderer litt selv.
Ca 20-30 min.
Hvis du vil ha sprø svor gir du ribba ca 5-10 min under grill eller med høy temperatur i vanlig ovn.
Det ble brukt ovn med varmevifte.
Dekk stekeformen med dobbelt ark folie, det brenner seg fort i bunnen av panna

Dette serverte jeg med nudler og et fat med blandede grønnsaker som jeg woket i ei vanlig stekepanne.
Til saus laget jeg en ny porsjon av det jeg har kalt krydderblanding, der strødde jeg over rikelig med fersk koriander, den serverte jeg i egen bolle slik at alle kunne ta det som passet.

Det er ikke første gang jeg lager ribbe med asiatiske krydder, men dette var uten tvil den som smakte best. 
Den må kanskje stjernemerkes for å huske at den vil vi spise mange flere ganger.
Her kan du finne flere oppskrifter




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?