SESONGSTARTEN PÅ RABARBRAEN

DET BLE EN ENKEL RABARBRAKOMPOTT

Den første smaker alltid best. Så kan man kose seg utover mot St. Hans, med supper, sorbeter, grøt og kanskje syltetøy. Deretter begynner den jo å bli litt trælete og ikke så attraktiv.
Det er ikke slik ennå, vi koste oss med en lekker liten dessert som Andreas Viestad i Dagbladet skrev om.
Noe så vakker


En veldig forenklet måte å tilberede rabarbra på. Forskjellig fra barnelærdommen.

Oppskrift
500 gr blanding av jordbær og rabarbra
1/4 vaniljestang el 1/2 ts vaniljesukker.
1,5 dl sukker el. mer

Ha finkuttet frukt, sukker og vanilje i en kjele, la dette stå i 5-10 min slik at sukkeret begynner å gå i oppløsning og litt saft kommer ut av frukten. Varm dette opp over svak varme. Først blir det sirupsaktig, kok videre til du har en grøtete masse. Du bestemmer selv hvor lenge dette koker.
Har du dårlig tid må du kanskje ha i noen ss vann slik at dette ikke brenner seg.
Som du ser serverte jeg med en klatt vanilje kesam, ei lita skål med kesam stod også på bordet for dem som ville ha mer.
Noen vil kanskje heller ha pisket fløte eller vaniljeis.

Norsk sommermat på sitt aller beste.
Klikk her for flere desserter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?