EPLESORBÈT

SKAL VI SPISE DENNE HØSTEN OG,
Deilig dessert med f eks havreflarn til eller shortbread som ligner mye på småkaker av mørdeig.
I år hadde jeg tenkt at det skulle serveres en voksen variant. En sorbet for de viderekommne.




      Oppskrift
    3 grønne epler
      1-2 dl sukker
          2-3 ss fersk presset sitronsaft
        0,5 dl calvados eller vodka
Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær eplene i 2-3 centimeter store biter. Ha eplebiter, 1 dl sukker, sitronjuice, og 1-2 dl vann i en liten gryte og kok opp. La koke i 3-4 minutter, til eplene begynner å bli litt myke ytterst. Smak til med mer sukker og sitronjuice, tilsett calvadosen. Sett til kjøling. Når blandingen er blitt romtemperert kan du sette den i fryseren. Rør rundt med ca 30 min mellomrom slik at den krystalliserer seg og til den er så frosset som den blir. Med alkohol fryser den ikke helt.  Form til små kuler og server på kalde tallerkener.

For et par år siden laget jeg denne sorbetèn. Den er litt mer barnevennlig, 



    Oppskrift
4 epler
2-3 ss fersk presset sitronsaft
6 ss sukker
1 ss vann
2 kvaster frisk basilikum

Kok mos av alle ingredienser og visp det godt før du setter det i frysa. Rør med jevne mellomrom til den er frossen. Form i passe kuler og server med en sprø kjeks.
Vil du finne flere oppskrifter, klikk her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?