EPLESORBÈT
SKAL VI SPISE DENNE HØSTEN OG,
Deilig dessert med f eks havreflarn til eller shortbread som ligner mye på småkaker av mørdeig.
I år hadde jeg tenkt at det skulle serveres en voksen variant. En sorbet for de viderekommne.
Når blandingen er blitt romtemperert kan du sette den i fryseren. Rør rundt med ca 30 min mellomrom slik at den krystalliserer seg og til den er så frosset som den blir. Med alkohol fryser den ikke helt. Form til små kuler og server på kalde tallerkener.
For et par år siden laget jeg denne sorbetèn. Den er litt mer barnevennlig,
2-3 ss fersk presset sitronsaft
6 ss sukker
1 ss vann
2 kvaster frisk basilikum
Kok mos av alle ingredienser og visp det godt før du setter det i frysa. Rør med jevne mellomrom til den er frossen. Form i passe kuler og server med en sprø kjeks.
Vil du finne flere oppskrifter, klikk her
Deilig dessert med f eks havreflarn til eller shortbread som ligner mye på småkaker av mørdeig.
I år hadde jeg tenkt at det skulle serveres en voksen variant. En sorbet for de viderekommne.
- Oppskrift
2-3 ss fersk presset sitronsaft
6 ss sukker
1 ss vann
2 kvaster frisk basilikum
Kok mos av alle ingredienser og visp det godt før du setter det i frysa. Rør med jevne mellomrom til den er frossen. Form i passe kuler og server med en sprø kjeks.
Vil du finne flere oppskrifter, klikk her
Kommentarer
Legg inn en kommentar