DENNE GANGEN ER DET BROKKOLISUPPE

Det var så godt

DEN SMAKTE FANTASTISK GODT
Når man etter en dag med utrolig stor variasjon i oppgavene; bare nevner i fleng: klargjøre til hyttetur, klargjøre en salgsbod på et lokalt marked, selge og prate med kunder, kjøre ca 3 t til hytta og gå de siste 25/30 min i ulendt terreng. Det er da man blir overlykkelig over en sivilisert aperitif, et kultivert selskap, dekket bord, et glass rosevin og en velsmakende suppe.
Hun serverte brokkolisuppe og det smakte nam.
OPPSKRIFT FOR 4 PERSONER
1 l kjøttbuljong, 1 stor skrelt potet i biter. Kokes i ca 10 min, så har du ca 30 gr brokkolibiter, stilk og bukett, i sammen med poteten og koker videre til alt er mørt.
Mos det hele med stavmikser eller hurtigmikser, ha tilbake i kjele, krydre med salt og pepper, hell over 1-2 dl crème fraich og gi et lett oppkok.
Denne kan serveres med noen pillede reker, noen lettkokte brokkolibuketter eller noen delikat plasserte crème fraichdråper. Eller hva med et kokt egg, noen sprøstekte baconbiter, parmesanskav eller kapers?
Uansett så er dette et tilskudd til min samling av smakfulle enkle supper til bruk, tja egentlig når som helst det måtte passe.
Som sagt, nam,nam.

Klikk her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?