RUNDSTYKKER SNAKKER JEG OFTE OM

SOM TILBEHØR TIL GRYTER OG SÅNT.

DET ER SYND Å SI HØYT, MEN OFTE SPISER VI FABRIKKLAGET BAKVERK TIL FROKOST, LUNSJ ELLER MIDDAG
Du kan kanskje komme til å tro at jeg verken kan lage eller bryr meg om ferske hjemmelagede. Så feil kan man altså ta.
Til lunsj eller frokost er det lite som kan måles med duften og smaken av ferskt bakverk.


Liker godt ovale rundstykker

Dette er en av de gangene jeg har problemer med å lage ei oppskrift.
Men i går kveld satte jeg en grov hvetedeig på bare kald melk.
Jeg får gjøre et forsøk på å fortelle hva jeg gjorde, men alt blir bare ca, og omtrent og en dæsj av...


Jeg rørte først ut ca 30 gr fersk gjær i 3-4 dl hel melk. Så smeltet jeg omtrent 50 gr smør el marg i mikroen. Dette helte jeg over gjær og melk. Så hadde jeg i nøyaktig 20 gr sukker (1 ss) og en 1/2 ts salt.(nå var jeg nøye)
Deretter blandet jeg i ca 100 gr hvetemel og 200 gr sammalt hvete(tror jeg). Deigen var løs, for løs til å elte. Grei og røre.
Dette satte jeg inn i kjøleskapet ca kl. 22.00.
I dag da jeg sto opp tok jeg deigen ut, drysset over hvetemel og begynte å elte for hånd. Jeg fyllte på med hvetemel mens eltinga foregikk til deigen ble fast nok og løs nok. Formet pene rundstykker, penslet og ei ny heving i romtemperatur ca 30 min.
Så stekte jeg dem på 220 C i 10-12 min med varmluft. Da de kom på fat så de slik ut:

Nå kan vi glede oss til frokost







Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?