GULROTPURE TIL FISK
DET SMAKTE FAKTISK GODT
Jeg har gått trett av kokte gulrøtter, men kan ikke helt slippe dem ut av tankene.
Så dukket det opp ei oppskrift på en pure' av gulrot, som jeg bare måtte prøve.
I dagJeg har gått trett av kokte gulrøtter, men kan ikke helt slippe dem ut av tankene.
Så dukket det opp ei oppskrift på en pure' av gulrot, som jeg bare måtte prøve.
Gulrot har ei vakker farge |
OPPSKRIFT:
500gr gulrot i mindre biter som kokes møre
2 ss smør
1 ts spisskummen
salt, pepper og sukker
Damp dem etterpå til de er helt tørre, og mos dem med stavmikser og rør inn smør. Tilsett spisskummenog smak til med salt pepper og en anelse sukker.
I den opprinnelige oppskriften var det brukt til sei. Kan tenke meg at det nesten blir enda bedre. Lettsaltet torsk er og en mulighet.
Oppskriften plukket jeg fra ei bok som het "Vilt og fisk" av Finn Edvin Hansen & Ole Kirkemoe.
Et ekstra løft til fiskemiddagen som ble foreslått var å lage
Tomat og utrteolje
Oppskrift:
4 Flådde tomater, ta ut frø og finhakk resten. Så tilsetter du urter og olje.
Dette blandes godt, smak til med krydder. La dette stå 1-2 t, da smaker det best
2 ss hakket basilikum
2 ss finhakket rosmarin
1 fedd hvitløk
litt presset sitronsaft
1 1/2 dl god virgin olje
salt, pepper og sukker
Når du skal servere, drypper du denne olja over fisk og gulrotpur'e. Jeg lover deg at det gir en flott og frisk løft på smaken.
Kommentarer
Legg inn en kommentar