GRYTERETT
KALVEGRYTE
Det ser ikke ut til å bli vår med det første her i området. Altså vi er nødt til å varme oss på andre ting.
En gryterett for fire en fredagskveld er en måte å lyse opp i hverdagen på.
Ta ca 1 kg kjøtt og del det i passe serveringsstykker, ca 2-3 cm hver vei, dryss på salt og pepper. Brun disse og ha over 2-3 dl kjøttkraft og kok 1 time
Brun grønnsakene og ha dem i gryta den neste halve timen.
Det som passer best etter vår smak er en god hjemmelaget potetmos.
Vi hadde og en frisk grønn salat og litt syltede løk til.
Jeg har med vilje ikke sagt noe om kjøttvalget. Men kalvekjøtt er utgangspunktet, kan ikke tenke meg en eneste grunn til at ikke storfekjøtt går like bra.
Det jeg tenkte var at kalvekjøtt er magert. Husk, dette er på ingen måte et måltid å bruke i diett. Altformye av de vanskelige karbohydratene.
Kommentarer
Legg inn en kommentar