DET ER TID FOR


DESSERTER AV ALLE SLAG


I nyttårshelga var vi hos venner og da serverte vår skotske venninde en av sine nasjonale desserter.
Det smakte selvsagt fortreffelig. I ettertid har jeg skjønt at det er nesten like mange utgaver som det er kokker. Her er den utgaven vi fikk nyttårsaften.

OPPSKRIFT

Skotsk trifle (6-8 pers.)

SUKKERBRØD4 egg
140 g sukker
140 g hvetemel
1 ts bakepulver
Sukkerbrød: Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i hvetemel og bakepulver. Hell i form (24 cm). Stek på nederste rille ved 165 grader i 30-35 minutter. Kaken skal ha trukket seg litt ut fra kanten når den er ferdig. La avkjøles litt i formen, før den hvelves på en rist og avkjøles helt.


VANILJEKREM

3 dl kremfløte1 vaniljestang
4 eggeplommer
50 g sukker
3 ss maisenna

Vaniljekrem: Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte og vaniljestang med frø. Rør sammen sukker, eggeplommer og maisenna. Bland den varme væsken inn i eggeblandingen under omrøring. Ha massen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl

3 dl kremfløte
250 g frukt/bær etter eget ønske
ca ½ dl søt sherry eller madeira, eller fruktsaft
hakkede valnøtter eller ristede mandelflak

Del sukkerbrødet i skiver som brukes til å kle innsiden av en bolle. Dynk sukkerbrødet. Ha i oppdelt frukt og bær og fordel den avkjølte vaniljekremen over. Pisk fløten til krem og bre over. Dryss på nøtter til slutt.


Dette er er den varianten vi spiste. Hva kan man si? It was spectacular, both the taste and the sight of it.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?