DET ER TID FOR
DESSERTER AV ALLE SLAG
I nyttårshelga var vi hos venner og da serverte vår skotske venninde en av sine nasjonale desserter.
Det smakte selvsagt fortreffelig. I ettertid har jeg skjønt at det er nesten like mange utgaver som det er kokker. Her er den utgaven vi fikk nyttårsaften.
OPPSKRIFT
Skotsk trifle (6-8 pers.)
SUKKERBRØD4 egg
140 g hvetemel
1 ts bakepulver
Sukkerbrød: Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i hvetemel og bakepulver. Hell i form (24 cm). Stek på nederste rille ved 165 grader i 30-35 minutter. Kaken skal ha trukket seg litt ut fra kanten når den er ferdig. La avkjøles litt i formen, før den hvelves på en rist og avkjøles helt.
VANILJEKREM
3 dl kremfløte1 vaniljestang
4 eggeplommer
50 g sukker
3 ss maisenna
Vaniljekrem: Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte og vaniljestang med frø. Rør sammen sukker, eggeplommer og maisenna. Bland den varme væsken inn i eggeblandingen under omrøring. Ha massen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl
3 dl kremfløte
250 g frukt/bær etter eget ønske
ca ½ dl søt sherry eller madeira, eller fruktsaft
hakkede valnøtter eller ristede mandelflak
Del sukkerbrødet i skiver som brukes til å kle innsiden av en bolle. Dynk sukkerbrødet. Ha i oppdelt frukt og bær og fordel den avkjølte vaniljekremen over. Pisk fløten til krem og bre over. Dryss på nøtter til slutt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar