DRØMMEN OM DESSERTER
ELLER DRØMMEDESSERT?
Jeg har flere flotte dessertoppskrifter. Noen kommer i kategorien "skal smake engang"
Vingel'e med frisk frukt høres vel deilig ut?
Her kommer oppskriften:
7 1/2 dl søt dessertvin (Moscato d'astri)
2 1/2 dl eplejuice
12 pl geleatin
2 ss sukker
Frisk frukt ogt bær
Gelatinen legges i bløtt, mens du varmer juice og 2 dl vin(IKKE KOK). Rør inn gelatinplatene og hell den varme vesken over i resten av vinen.
Hell litt av væsken i bunnen av høye glass og sett kjølig slik at det stivner(ca 20 min). Legg på den frukten du har (kanskje oppdelt?), hell så over resten av væsken sett kjølig igjen..
Denne lekkerheten kan fint vente et døgn eller så før du serverer.
Husk at slike myke, friske desserter trives godt i selskap med sprø små kaker. Smaken er mild og søt så ikke slå de ihjel med for kraftig smak på tilbehøret. Mine brune pinner er helt upassende, mens kaker av shortbread deig vil passe strålende.
Jeg har flere flotte dessertoppskrifter. Noen kommer i kategorien "skal smake engang"
Vingel'e med frisk frukt høres vel deilig ut?
Her kommer oppskriften:
7 1/2 dl søt dessertvin (Moscato d'astri)
2 1/2 dl eplejuice
12 pl geleatin
2 ss sukker
Frisk frukt ogt bær
Gelatinen legges i bløtt, mens du varmer juice og 2 dl vin(IKKE KOK). Rør inn gelatinplatene og hell den varme vesken over i resten av vinen.
Hell litt av væsken i bunnen av høye glass og sett kjølig slik at det stivner(ca 20 min). Legg på den frukten du har (kanskje oppdelt?), hell så over resten av væsken sett kjølig igjen..
Denne lekkerheten kan fint vente et døgn eller så før du serverer.
Husk at slike myke, friske desserter trives godt i selskap med sprø små kaker. Smaken er mild og søt så ikke slå de ihjel med for kraftig smak på tilbehøret. Mine brune pinner er helt upassende, mens kaker av shortbread deig vil passe strålende.
Kommentarer
Legg inn en kommentar