URTER SOM MEDISIN, CHILI

DET ER ALLTID NYE KAPITTLER I DEN SERIEN

Derfor bør du spise chili



Deilig, deilig,  men farlig farlig

Chili, som inneholder noe A-, B- og C-vitaminer, er verdens mest brukte krydder og spises daglig av to tredjedeler av verdens befolkning.Chili er svært rik på antioksidanter - og det i seg selv er grunn til å fråtse i den sterke frukten.
Men ikke nok med det, forskning har også vist at chili kan redusere faren for blodpropp, fordi den stimulerer blodsirkulasjonen.
I tillegg kan chili og sitron i varmt vann virke noe slimløsende ved forkjølelse
Det finnes over 200 varianter av denne frukten, hvor både styrke, farge og størrelse er forskjellig. I umoden tilstand er alle chilier grønne, men noen skifter farge med modenhet til enten rød, oransje eller gul.
Jo mindre chilien er, jo sterkere er den. Men fjerner du frøene og den hvite hinnen inni frukten før du bruker den, fjerner du de sterkeste partiene.
Er du på slankeren, kan litt chili i maten være effektivt
I tillegg skal en liten klype chili i sjokolademoussen visstnok virke som det rene afrodisiakum. Det kan jo komme til nytte.  Vil du finne ut mer? klikk her.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?