SKAL DU HA ÅRETS BESTE SAUS?



JUST FOLLOW ME!
FOR NÅ GÅR VI VIRKELIG TIL GRUNNFJELLET AV SAUSLAGING.

En kalkunmiddag må ha en smaksrik og fyldig saus. Det går ikke med hva som helst her.





...MEN GJETT OM DET SMAKTE


Oppskrift
Innmaten som følger i kalkunen
2 gulrøtter
1 løk
1½ l vann
1-2 buljongterninger (Kylling/høns)
1-2 laurbærblad
Kraft fra bunnen av panna du brukte til å steke kalkunen.
2-3 ss hvetemel
frisk, syrlig juice til å smaksette
salt/pepper





Kutt all innmaten i mindre biter, kutt gulrøttene og løken og brun alt i panne.
Hell i vann med buljongterning, laurbærblad.
Kok  dette i 2-3 timer, småkoking så klart. Da vil det se ut som på bildet. Ikke vakkert, men helt nødvendig for den senere smaken. Spe underveis hvis det fordamper for fort. Dette kan du gjøre mange timer i forveien og sette til side.

Sil og tilsett den silte krafta fra bunnen av kalkunpanna. Kok opp, ta av plate og sikt over hvetemelet. La dette stå til melet har trukket inn, visp opp, kok opp igjen og la dette småkoke i minst 30 min. Så kan du smake til med syrlig juice( app, eple el annanas)Salt og pepper.
Smak og smak igjen, ikke gi deg før du er sikker på at du har en godt balansert, lett, syrlig sausesmak.
Smaken på sausen har alt å si for hele måltidet. En saus som bare smaker salt og pepper er kjedelig for en så strålende mat som kalkun.

Det kan flytte et måltid fra å vøre greit til å være fantastisk
Klikk her for mer.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?