Å SALTE I LAKE ER EN GAMMEL KUNST

IGJEN ER JEG IGANG MED GAMLE TRADISJONER
Disse kunstene bør vi ikke la forsvinne, nå når vi nærmer oss julen med stormskritt da er det tiden for å hente fram gamle tradisjoner. 

Du vet vi må det, før vi får besøk av herr Alzheimer, han som sletter alle arkiver.



1. SALTLAKE fra Svein Erik høsten – 09
4 l vann
1 l salt
100 gr sukker
2-3 lauvbærblad

Rør salt/sukker ut i vannet. Det er ikke helt nødvendig at alt er utrørt ved lagring. For lengre oppbevaring kok vannet.
For rull og 1,5 kg lår, 2-4 dager.
Kjøttet kan man selvsagt vanne ut i etterkant.

Det kan også gjerne fryses etterpå, men da blir den sakte saltere mens den er frosset.

2.Saltlake fra Karin -19
3 l vann
300gr finsaklt
2 ss sukker
2-3 stk lauvbærblad

Kok opp vannet og rør ut sukker/salt. Rør til alt er oppløst og avkjølt før du legger kjøttet i. 
Denne laken er mildere og er mer en oppbevaringslake for alt av hjemmelaget  kjøttpålegg 



Klikk her for flere gamle kunster.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?