HAR ALT BEGYNT Å TENKE PÅ NYTTÅRSKALKUNEN

Så dukket denne opp i en avis, interessant, den må prøves.


Kalkun på ca 5kg
sært, men det kan funke
2 fedd hvitløk smør og stekeolje
2 dl svisker
1 dl finhakket aprikos
1 ts kanel
2 ss salvie
1 dl portvin


Skjær av vingene og lårene. Benet i overlåret skal ut. Salt og pepper blandes og fruktblanding med vin legges på låret og knyttes for


Skjær ut de to bryststykkene, salt og pepper.

Mye olje og smør i stekepanne med høye kanter. Knus hvitløksfeddd med skall og ha i olja. Legg brystene i og stek i ca 5 min, snu underveis, øs over og underveis. Ta ut bryst og stek lår på samme måte, men bruk dobbel tid, ikke svi.

Legg kjøttet i langpanne med skinnet opp. Stek i 180 c i ca 5-6 min. Skru ned varmen og stek i rundt en halv time. Bruk steketermometer, kjernetemp er 65 C husk at den stiger et par grader etter at kjøttet er tatt ut. Lårene trenger litt lengere tid.

Kok kraft på resten
serveres med en pure av søtpoteter og vanlige poteter, og en stuffing i form som gir tyggemotstand.
Klikk her for mer




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?