ROSMARINPLOMMER

KARAMELLISERTE PLOMMER

Når man er en slikkmunn så leter man med lys og lykte etter nye og dilige smakskombinasjoner som er søte, men ikke bare av sukker. I denne desserten er de syrlige, søte plommene hovedsaken, men alle de andre smakene får plommene til å smake bedre.

Til 4 personer

4 plommer
80 gr sukker
2 ss smør
2 ss honning
Revet skall av en sitron
4 små kvaster av frisk rosmarin
Vaniljeis eller mykpisket kremfløte

Del plommene i to og fjern steinene. Smelt smøret i en stor stekepanne og tilsett: sukker/ honning/ sitronen og rosmarinen.
Kok alt sammen til sirupkonsistens.
Legg de halve plommene i, la dem koke med til de er myke.
Server de varme plommene med litt av sirupen og ei kule vaniljeis.

Tilbehør
Stek kjeks/kakesmuler i smør og sukker, dryss over kanel og malt anis. Strø disse kryddersmulene over ved servering, pynt med en rosmarinkvist el. mynte.

Plommer og rosmarin kompletterer hverandre overraskende godt, men rosmarin tar lett overhånd. SMAK DERFOR SELV UNDERVEIS!!!!
Det var desserten si det.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?