SOLBÆR PÅ VÅTE SOMMERDAGER
AT VANN ER VIKTIG
vet vi, men disse mengdene, også på land? Værguder eller hvem, ta det nå litt med ro.
Vi har jo hus med tak, så det går jo bra, men det hadde vært så gøy å ha litt sol og stabil varme osv, osv. Tenk på alt vi kunne gjort da....
Vi kunne plukket mere solbær og laget mere deilig solbærsyltetøy f.eks.
Dette er et utvidet kulturbegrep.
Oppskrift
1 kg solbær
1/2 l vann
1,2 kg sukker
Tilberedning
Kok bær + vann under lokk ca 10 min, eller til bærene er møre. Ha i sukker og kok det ca 1/4 time (eller til det holder geleprøven). Skum hvis nødvendig. Stell videre som annet syltetøy.
Tips for å få stivt syltetøy: Tilsett ca. 1 / 2 ts. sitronsyre pr. kg bær.
Du kan også bruke fortykningsmiddel – og da følger du bare oppskrifta som står på pakken eller glasset.
Klikk her
vet vi, men disse mengdene, også på land? Værguder eller hvem, ta det nå litt med ro.
Vi har jo hus med tak, så det går jo bra, men det hadde vært så gøy å ha litt sol og stabil varme osv, osv. Tenk på alt vi kunne gjort da....
Vi kunne plukket mere solbær og laget mere deilig solbærsyltetøy f.eks.
Dette er et utvidet kulturbegrep.
Oppskrift
1 kg solbær
1/2 l vann
1,2 kg sukker
Tilberedning
Kok bær + vann under lokk ca 10 min, eller til bærene er møre. Ha i sukker og kok det ca 1/4 time (eller til det holder geleprøven). Skum hvis nødvendig. Stell videre som annet syltetøy.
Tips for å få stivt syltetøy: Tilsett ca. 1 / 2 ts. sitronsyre pr. kg bær.
Du kan også bruke fortykningsmiddel – og da følger du bare oppskrifta som står på pakken eller glasset.
Klikk her
Kommentarer
Legg inn en kommentar