CÆSARSALAT SOM LUNSJ FOR ET UTKJENT ANTALL DAMER


ET KUNSTSTYKKE, MEN HELDIGVIS FIKK JEG VITE ANTALLET, ELLERS SKUNNE DET HA BLITT LITT AV EN JOBB


En ferdig tallerken



Når hagen fylles av voksne damer som teller kalorier og karbohydrater, da er gode råd dyre.
Men når har ikke salat falt i smak? Denne gangen velger jeg Cæsarsalat med kyllingfileter. 
Dressingen er hele hemmeligheten med denne salaten, når den er god så er det ingenting som slår den i smak og enkel tillaging. 

Oppskrift på dressing til Cæsar salat

  • 2  eggeplommer
  • 1 ss fransk sennep
  • 2 fedd hakket hvitløksfedd
  • 1  sitron (presset saft av)
  • 1 ts worcestershiresaus
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 dl olivenolje (ekstra virgin)
  • 4  hakket ansjosfileter
  • 60 g revet parmesan
  • 1 ss sukker (smakes til)

  • Kjør eggeplommer i food processor(matmølla) sammen med sennep og hakket hvitløk. Tilsett sitronsaft, worcestershiresaus, hvitvinseddik og drypp deretter inn olivenolje. Først bare noen dråper, deretter litt og litt mer olje om gangen i en tynn, jevn stråle. La Matmølla  gå hele tiden.
  • Ha de finhakkede ansjosfiletene i tilslutt. Det er ikke så greit om ansjosen kommer i store  biter, så gjør deg flid med det. Den er viktig for smaksbildet, så ikke hopp over den

Alle damene får sin tallerken med salat og ei skive godt brød som tilbehør.

Nå må jeg starte, ellers går damene sultne og sure uten lunsj.
I dag kjøper jeg hvitløkskrutonger, men skal komme tilbake til hvordan du lager dine egne senere

Det ble en stor porsjon dressing, det er en mulighet for at familien må spise mer Cæsar denne uka.
Klikk her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?