BRUNE PINNER



DISSE DEILIGE SPRØ KONFEKTKAKENE
Passer alltid til en kopp te som tilbehør til is eller multekrem.
Passe sprø, seige og med en nydelig karamellsmak.


Det er nok, ikke hent flere
BRUNE PINNER
Denne oppskriften fikk jeg av Baker Emilsen, da vi bodde i Algarheimveien på Jessheim i fra jan1970 til høsten -72.
Dette er kaker som blir litt lik konfekt.


200 gr marg
200 gr sukker
1 egg
250 gr hv.mel
1 ss sirup
1 ts kanel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Kanel og sukker til toppen

FREMGANGSMÅTE
Margarin og sukker røres hvitt, ha i eggeplommen. Sikt i det tørre og ha i sirup. Dette blir en løs deig, den skal ikke eltes eller arbeides mye med. Del deigen i fire og lag pølser så lange som stekeplaten Legg bare 2 på hver plate. Lag et spor langs pølsa, pensle med eggehviten og dryss på perlesukker og kanel langs hele sporet.
Stengene flyter utover når de stekes, de må deles i snitter straks de taes ut av ovnen.


VARIASJONER
Deler av sukkermengden kan byttes ut med brunsukker, det gir en deilig karamellisert smak.
Vanlig sukker på toppen.
klikk her for mer





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?