TORSK TIL MANDAGSMIDDAG

NÅ ROER VI NED ETTER MANGE UTSKEIELSER I HELGA MED ALT FRA TACO VIA SITRONKYLLING TIL LAMMERIBBE.

Du ser det? Kan ikke fortsette i det tempoet vet du. Nå må det litt torsk til. Et par skiver med torskefilet kan vel smake som en mandagsmiddag? Jeg fant fram ei ildfast form og gikk i gang. 
Denne lyste opp på middagsbordet
Oppskrift til 4 personer

700 gr torskefilet
1 gul løk
1-2 fedd hvitløk
½ brokkoli
2 røde paprika
½ terning grønnsaksbuljong
3 dl vann
2 ss olivenolje
½ sitron
4 -6 ts pesto
salt og pepper
aluminiumsfolie

Torskefiletene skjæres i passe serveringsstykker og drysses med salt og pepper
Kutt løk og hvitløk i tynne skiver. Skjær brokkoli og paprika i buketter og biter.
Legg grønnsakene i ei ildfast formdrypp over olje og hell over grønnsaksbuljongen som er løst i vannet. Dryss grønnsakene med litt salt og pepper
Legg torke bitene på toppen av grønnsakene. Press over sitronsaft og smør på pesto. Dekk formen med folie,  stek den midt i ovnen.
200 C i ca 20 min.
Her har du alt i ett. I tillegg så er dette noe av det magreste du kan spise og samtidig spise et fullstendig måltid som metter. Det fins nesten ikke karbohydrater heller.
Kok ris eller poteter til, da får du karbo også i dette måltidet om du vil.
Det er selvsagt ikke nødvendig å bruke torsk, sei er kanskje mer smakfull, den er i alle fall billigere.
Klikk Her for flere grønnsaksoppskrifter, her for fiskeoppskrifter




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?