DISSE BROWNIESENE ER SINNSYKT GODE

DET SA HAN ENE BERGERNSEREN. HAN ANDRE SA IKKE MYE, HAN BARE SÅ LYKKELIG UT OG SPISTE

Du vet når invasjoner varer over dager, så må man jo gjøre mer enn å spille spill eller å chatte med venner.
Det er da at mormors plan om kulturelle aktiviteter slår inn. Denne gangen dro vi til Sandefjord, der ble det arrangert ei kulturhelg på det stedet som heter "Rukla" En del av dette var ei forestilling av "Stella Polaris". Stella polaris er en friteatergruppe som har tilhold her i Vestfold.
De har vært en del av middelalder festivalen i Tønsberg. De er kjent for sine store opptog og fantastiske kostymer.

Denne gangen var det noe helt annet. En neddempet forestilling med bare to aktører, med en form for magisk, poetisk, realistisk pantomime. Da skjønner du sikker at dette er litt annerledes for å utrykke meg forsiktig. Temaet var tydelig og alvorlig nok, Mennesker på flukt.
Artig nok ble begge tenåringene fasinert og berørt. Alle inntekter gikk til TV-aksjonen i år. Ikke dårlig bare det.

Middag med dessert var planen da vi kom hjem. Nå er vi endelig kommet fram til sjokoladekaka Brownies.
Guttene gikk i gang med stor entusiasme, og tydelig en smule erfaring.
Tilslutt ble boller slikket og deigen smakt på og med minimalt hjelp hadde vi ei kake i stekeovnen på kort tid.


Den er så god som den ser ut

250 g sjokolade
250 g smør 
4,5 dl sukker
5 egg
3 dl mel
2 ts bakepulver 
1 appelsin revet appelsinskall.
nøtter etter ønske f. eks. valnøtter, hasselnøtter, pecan- eller macadamianøtter

Smelt smøret i en kjele, trekk den til side og rør finhakket sjokolade inn i det varme smøret. Visp sammen egg og sukker. Hell sjokoladesmøret over de sammen piskede eggene og rør godt.
Bland mel og bakepulver, sikt det over sjokoladeblandingen og rør det glatt.
Pass på at det ikke blir "lommer" med mel som ikke er rørt ut.

Tilsett nøtter eller bær eller frukter.(Kirsebær uten sten, hakkede dadler, blåbær, fiken, tranebær eller aprikos. Bare fantasien setter grense.
Hell røren over i en rund eller firkantet  form(ca. 25x30cm) som er kledd med bakepapir. Stek kaken ved 150 grader i ca 55 minutter. Ikke varmluft. 
Vi spiste den med vaniljeis, men her bestemmer smak og behag.
Flere oppskrifter finner du HER og HER


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?