KJØTTKAKER SOM MAN FÅR DET I NORD-AFRIKA

KLEFTIKO I HELLAS, кюфтета I BULGARIA.
HVERT LAND HAR SINE SMAKSKOMBINASJONER, MEN KJØTTKAKER ELLER KJØTTBOLLER ER DET

Jeg valgte altså nordafrikansk i dag. Det rare er at det gjør jeg ganske ofte. Det er noe med de smakene der som jeg liker og alltid vender tilbake til. Det fins heller ikke en eneste dag som ikke blir bedre med kjøttkaker i en eller annen fasong.



Det ble en diger haug

Oppskrift


250 gr lammekjøttdeig
250 gr vanlig kjøttdeig

Denne kjøttdeigen må spees slik du sper for å få vanlige kjøttkaker.
Til det bruker jeg:

2 kokte poteter,
2 ss  potetmel og
2 dl vann
Ha i potetmelet og la miksmasteren gå så dette blandes godt. Så rasper du de kalde, kokte potetene mens maskinen fortsetter å jobbe. Nå sper du med kuldslått(lunkent) vann i en tynn stråle. Fortsett med dette til alt vannet er i. Så kan du starte med å ha i de forskjellige krydrene.

1/2 sitron saften av
1 ss olje
50-60 gr ferske korianderblader
2-3 fedd hvitløk
2-4 grønn chili
1 ss malt koriander 
1 ss spisscummin
1/2 ss grov sort pepper
1/2 ss gurkemeie
1/2 ss gara masala
2 ss malt ingefær
1ss salt


Bland kjøttdeigen og sitronsaften først, ha i alt unntatt korianderbladene, de hakkes og has i tilslutt.


Denne deigen kan formes til litt store kjøttkaker som formes rundt et grillspyd. Alternativet er som jeg sa, vanlig kjøttkakefasong og stekt i stekepanna.

Gode kjøttkaker = godt liv

Dette er en måte å krydre kjøttkaker på som vi bruker ganske ofte, men gjør ikke den feilen å bruke brun saus og erter/kålstuing til dette. Det passer de ikke til.
Man kan bruke bulgursalat, couscous, eller en enkel grønn salat og litt pommes frites.

Gresk salat tzatsiki og pommes frites smaker og veldig godt til.


Flere kjøttkakeoppskrifter finner du her


Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?