GRISSINI ELLER BARE BRØDPINNER PÅ NORSK

JEG GÅR FOR DET ITALIENSKE NAVNET, GRISSINI. DET ER JO DET DET ER.


Aperitif nå på fredagen er litt dempet, julestria vet du. Eller kanskje bare en viss følelse av måtehold sånn rett før jul. Har det noe med gamle tanker eller følelser av fastetid mon tro? Vanskelig å svare på, har aldri hatt et aktivt forhold til sånt, men man vet jo ikke hva underbevisstheten driver med. 
Min bevisste del gjør klar for en julefeiring  med både gode norske tradisjonelle matretter og spennende nye smaker . 
Grisiniene er så gode at de godt kan være med på et tapasbord eller et middagsbord.


Klar for lagring


Oppskrift
75 gr smør
125 gr hvetemel
75 gr finrevet cheddar
2 ss finrevet parmesan
en klype sennepspulver(kan utelates)
1,5 ts kajennepepper
2 ss kaldt vann
melk til pensling
Valmuefrø eller sesamfrø

Mel og smør kjøres i kjøkkenmaskin til det ser ut som brødsmuler, bland inn ost og krydder. Tilsett vann til en glatt deig, kanskje litt mer enn i oppskriften.
Deigen blir litt kornete, men jevner seg når du klemmer sammen med hånda. La hvile litt i kjøleskap. 
Rull til pølser ca 10 cm lange og 1 cm tykke. Legg dem på stekeplate med bakepapir, pensle med melk og strø med valmuefrø eller hva du vil pynte med.
180 C i 10 min, til de er gylne. Er de ikke gylne så la dem stå litt til.
Pinnene er veldig myke når de er nystekte, la dem avkjøles før du flytter dem.
De kan lagres tørt som andre tørre kaker i boks, ikke plast.
Fine julegaver er det og, men de er sprø så tenk på det når du pakker.
Andre italienske brødtyper finner du oppskrift på her. De norske klikk her



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?