DESSERT TID ER SORBET TID OG VI KOMMER IKKE UTENOM RABARBRAEN

DET ER JO FORSOMMER, MER ENN VÅR, LITT MINDRE ENN SOMMER OG IKKE ST.HANS ENNÅ.


Rabarbraen hos oss er ikke så veldig frodig i år. Den ble flyttet for 1 1/2 mnd siden og det har tydelig satt den litt tilbake.
Det er ikke store avlingen vi får, det blir ikke suppe, grøt og syltetøy. 

Litt tynne og puslete

Men det er nok til at det blir en liten sorbe't. 

I fryseboksen dukket det opp ca 2 dl frosne overvintrede jordbær. Litt tafatte og triste over å bli glemt så lenge. Men sammen med rabarbraen ble de til en lekker sorbe't, den prøver jeg å få ferdig til middag i kveld.
Klar på benken




Gamle isbokser er godt å ty til


Avkjøling i vannbad, og så er det rett i fryseboksen. 


Oppskrift.
1 dl vann 
100 gr melis

250-300 gr rabarbra og jordbær(overvekt av rabarbra)
1 ss presset sitron
2 ss balsamicoeddik
Kok i 10-12 min, avkjøl.

Kok vann og melis til sukkerlake, Tilsett frukt og bær, kok i ca 10 min. Tilsett sitron og balsamicoeddik.

Kjør i foodprosessor til en fin masse og legg over i ismaskintil det stivner.
Vi har ingen ismaskin, men jeg tømmer alt i en beholder (gammel isboks)og legger i fryseboksen. Der rører vi med jevne mellomrom mens den stivner til den serveres.



Det ble ei vanvittig flott farge.

Servert på svigermors gamle servise sammen med kesam eller fløte, sprø kjeks eller noe annet du heller vil prøve. Da ble det en fryd for både øye og munn.
Shortbread er godt til sorbeten, oppskrift finner du her.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?