SALAT SOM SPRER LYKKE, CHEVRE CHAUD

 DEN GIR EN FØLELSE AV FRANSK LUNSJ PÅ EN UTERESTAURANT MED DEILIG VIN TIL.

Selv om den serveres på mitt kjøkken, der jeg etter beste evne prøver å gjenskape feriefølelser og smak.
Siden vi gikk oss en god tur på kyststien først, så spiste vi denne med strålende samvittighet, vi tok til og med et glass prosecco som lurte i kjøleskapet.
Og så er det bare en salat med vri på....
 


Oppskrift til 4 pers Chevre chaud

Hjertesalat og litt ruccula
150-200 gr chevre
ca 2 små skiver pariserloff eller baguett
1-2 sjalottløk  
4-5 valnøtter
6 cherrytomater
1 skive kokt rødbeter
Litt akasiehonning

Salatbladene fordeles utover 4 tallerkener, bruk mer av alt dersom du ønsker.
Bruk chevre som kommer i pløse, skjær en 1-2 cm tykk skive og sett den på skiver av brød inn i godt varm ovn, 210-220 for å få en brun gylden farge og slik at osten smelter litt inni. Alt etter størrelsen på chevren så beregner du hvor mye ost hver får.
Finhakk sjalottløk og valnøtter, del tomatene opp og kutt rødbeten i terninger. Fordel alt utover salatbladene legg skivene med ost på toppen og ha over dressingen rett før du serverer.

Imens lager du en dressing av: 
3 ss god olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts dijonsennep
salt/pepper 

Det kan være litt lite dressing, da skal du bare doble den. Ha den over salaten,
risle over litt flytende honning.
Stort nærmere himmelen, via munnen er det ikke lett å komme. Andre oppskrifter på den samme salaten finner du her.
Den gjør seg også veldig godt servert med en tørr og fruktig rosevin.
Klikk her for mer
Vil du bruke chevre til mer? Klikk her


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?