GREMOLATA TIL KALVEKJØTT


KALVEKJØTT ER VANSKELIG Å VARIERE, ALTSÅ JOBBER JEG MED Å FINNE NOEN VARIASJONER


Det er tilbehøret jeg satser på denne gangen. Har funnet fram til en av italienerenes mest brukte sauser.
Kalvekjøttet ble stekt som biff, ca 5-6 min på hver side. Enkelt og greit.

Grønnsakene ble gjort ferdig først, selleristenger og fenikkelskiver kokt med urter og salt.
Til å sette smak laget jeg Gremolata. En saus som ofte brukes i Italia til kalvesnitzel.

Gremolata er jo veldig enkel og dominerende i smaken, så det passer ikke til alt.

Oppskrift
2 ss finhakket persille, 
2 fedd finhakket hvitløk, 
revet skall fra 1 sitron,
god olivenolje, 
salt og pepper. 
Bland godt med stavmikser, la dette stå et par timer i kjøleskap så smaken får satt seg.


Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?