GREMOLATA TIL KALVEKJØTT
KALVEKJØTT ER VANSKELIG Å VARIERE, ALTSÅ JOBBER JEG MED Å FINNE NOEN VARIASJONER
Det er tilbehøret jeg satser på denne gangen. Har funnet fram til en av italienerenes mest brukte sauser.
Kalvekjøttet ble stekt som biff, ca 5-6 min på hver side. Enkelt og greit.
Grønnsakene ble gjort ferdig først, selleristenger og fenikkelskiver kokt med urter og salt.
Til å sette smak laget jeg Gremolata. En saus som ofte brukes i Italia til kalvesnitzel.
Gremolata er jo veldig enkel og dominerende i smaken, så det passer ikke til alt.
Oppskrift
2 ss finhakket persille,
2 fedd finhakket hvitløk,
revet skall fra 1 sitron,
god olivenolje,
salt og pepper.
Bland godt med stavmikser, la dette stå et par timer i kjøleskap så smaken får satt seg.
Har du prøvd Vitello tonnato? Strålende rett!
SvarSlett