GREMOLATA TIL KALVEKJØTT


KALVEKJØTT ER VANSKELIG Å VARIERE, ALTSÅ JOBBER JEG MED Å FINNE NOEN VARIASJONER


Det er tilbehøret jeg satser på denne gangen. Har funnet fram til en av italienerenes mest brukte sauser.
Kalvekjøttet ble stekt som biff, ca 5-6 min på hver side. Enkelt og greit.

Grønnsakene ble gjort ferdig først, selleristenger og fenikkelskiver kokt med urter og salt.
Til å sette smak laget jeg Gremolata. En saus som ofte brukes i Italia til kalvesnitzel.

Gremolata er jo veldig enkel og dominerende i smaken, så det passer ikke til alt.

Oppskrift
2 ss finhakket persille, 
2 fedd finhakket hvitløk, 
revet skall fra 1 sitron,
god olivenolje, 
salt og pepper. 
Bland godt med stavmikser, la dette stå et par timer i kjøleskap så smaken får satt seg.


Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?