RULLEKAKER PÅ JOBB, TIL LUNSJ??

JA, SELV I DE MEST HVERDAGSLIGE AV HVERDAGER FINS DET OPPMUNTRING OG LYSGLIMT

Plutselig har noen hatt ei feiring med kaker og restene dukker opp på lærerværelset.
Denne gangen var det et gjensyn med en god, gammel bekjent fra 70- åra.
Ei deilig rullekake med smørkrem i.
Ikke alt var mitt
OPPSKRIFT
3 egg,
1 1/2 dl sukker. 
3/4 dl potetmel 
2 ss kakao
1 ts bakepulver.
Visp eggedosis av eggene, bland alt det tørre og sikt det i. Vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Forsikre deg om at det ikke blir klumper med mel aom ikke er blandet inn.
Fyll røren i langpanne ca 30x40 cm kledd med bakepapir.
Stek ved 250 C i 4-5 min. Hvelv kaken på et sukkerstrødd papir og legg et fuktig klede over mens det avkjøles.
SMØRKREM
50 gr margarin, 75 gr melis 2 ts vaniljesukker, 1 eggeplomme. bruk myk margarin og rør dette sammen til en myk krem.

Smaksvariasjon kan være å raspe appelsinskall i kremen i stedet for vanilje.
Stryk kremen godt utover kaken og rull forsiktig sammen. La den ligge en stund med skjøtet ned for at rullen får sette seg før oppskjæring.
Synes du det er lite krem kan du godt doble oppskriften.
Smørkremen kan og brukes til andre sjokoladekaker.
Denne kaken er fin å fryse, tiner på et øyeblikk og du kan imponere til tilfeldige kafffegjester.
Smakt første gang hos Ingfrid i 77.
Åååå så god.
Klikk her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?