SJOKOLADEFONDANT ER DET VANSKELIGSTE AV DET VANSKELIGE

Synd at isen smeltet
Den sjokolade-fondanten var så lett å lage, ble så fullkommen og smakte så godt. Det var en fryd.
Servert med ingefærpærer og kanelis.
Nydelig, nydelig.
også så enkelt.  


Mesterkokk, vinner av Bucose d'or i 2009, Geir Skeie står bak oppskriften.

Sjokoladefondant:
2 egg 
2eggeplommer
75 gr sukker
125 gr smør
125 gr mørk sjokolade
50 gr mel
Smelt smør og sjokolade i vannbad el mikrobølgeovn på lav effekt.
Visp sammen egg, eggeplommer og sukker. Dette skal ikke bli veldig luftig, bare blandes godt. Ha dette i den smeltede sjokoladeblandingen. Sikt nå melet oppi og bland inn. Fyll i smurte stålringer, Legg bakepapir inni for at det skal slippe lettere eller bruk muffinsformer. 
Fondanten kan oppbevares på kjøl i opptil 2 uker, eller fryses ned. Stekes på 180 C i 15 min. Da skal de være flytende inni.
Steketiden varieres etter hvor kald du har fondanten. Er den på vanlig romtemperatur er steketiden ca 9-10 min.


Denne er høyt oppe på lista over desserter jeg gjerne lager og gjerne spiser.
For flere oppskrifter, klikk her.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?