SJOKOLADEFONDANT ER DET VANSKELIGSTE AV DET VANSKELIGE

Synd at isen smeltet
Den sjokolade-fondanten var så lett å lage, ble så fullkommen og smakte så godt. Det var en fryd.
Servert med ingefærpærer og kanelis.
Nydelig, nydelig.
også så enkelt.  


Mesterkokk, vinner av Bucose d'or i 2009, Geir Skeie står bak oppskriften.

Sjokoladefondant:
2 egg 
2eggeplommer
75 gr sukker
125 gr smør
125 gr mørk sjokolade
50 gr mel
Smelt smør og sjokolade i vannbad el mikrobølgeovn på lav effekt.
Visp sammen egg, eggeplommer og sukker. Dette skal ikke bli veldig luftig, bare blandes godt. Ha dette i den smeltede sjokoladeblandingen. Sikt nå melet oppi og bland inn. Fyll i smurte stålringer, Legg bakepapir inni for at det skal slippe lettere eller bruk muffinsformer. 
Fondanten kan oppbevares på kjøl i opptil 2 uker, eller fryses ned. Stekes på 180 C i 15 min. Da skal de være flytende inni.
Steketiden varieres etter hvor kald du har fondanten. Er den på vanlig romtemperatur er steketiden ca 9-10 min.


Denne er høyt oppe på lista over desserter jeg gjerne lager og gjerne spiser.
For flere oppskrifter, klikk her.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET