ENGANG VAR LØKSUPPE LITT BOHEMSK OG FRANSK STILIG


DET ER VIRKELIG EN SMAK AV 80-TALLET



En skarp kniv og mye løk

Nå er det derimot bare ei lett og smakfull suppe til å ha på kjølig friske høstdager. Du verden så mye løk man må kutte. Hvis du overlever å skjære så mye løk, da får du en varm og deilig kveldsmat.

Oppskrift
1 ss nøytral olje
2 fedd hvitløk
5 gule løk
1,5 l kyllingkraft/oksekraft
1 ts balsamicoeddik
Ristede loffskiver
salt /pepper
mye revet sterk ost

Stek løk og hvitløk i oljen til den er lett gylden.Den skal være karamellisert. Det er bedre å steke denne litt for lenge en motsatt, det er dette som gir den gode søte smaken på suppa. Ha over kraft og eddik, og la det småkoke i 30 min.
Servering 
Smak til med salt og pepper, server rykende varm
Husk: legg ei skive med ristet brød på hver suppebolle og topp det med mye ost, sett inn i varm stekeovn til osten smelter. 
Server med et godt glass rødvin til 
Klikk her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET