ENGANG VAR LØKSUPPE LITT BOHEMSK OG FRANSK STILIG


DET ER VIRKELIG EN SMAK AV 80-TALLET



En skarp kniv og mye løk

Nå er det derimot bare ei lett og smakfull suppe til å ha på kjølig friske høstdager. Du verden så mye løk man må kutte. Hvis du overlever å skjære så mye løk, da får du en varm og deilig kveldsmat.

Oppskrift
1 ss nøytral olje
2 fedd hvitløk
5 gule løk
1,5 l kyllingkraft/oksekraft
1 ts balsamicoeddik
Ristede loffskiver
salt /pepper
mye revet sterk ost

Stek løk og hvitløk i oljen til den er lett gylden.Den skal være karamellisert. Det er bedre å steke denne litt for lenge en motsatt, det er dette som gir den gode søte smaken på suppa. Ha over kraft og eddik, og la det småkoke i 30 min.
Servering 
Smak til med salt og pepper, server rykende varm
Husk: legg ei skive med ristet brød på hver suppebolle og topp det med mye ost, sett inn i varm stekeovn til osten smelter. 
Server med et godt glass rødvin til 
Klikk her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?