LEKKERT TIL FORRETT
FOR DET FINE SOMMERSELSKAPET
2 bunter asparges-stengler
2 ts salt
1/2 ss sukker
1 Krukke frisk koriander
2 1/2 dl kremfløte
2 dl mascarpone
1 sjalottløk
salt og nykvernet pepper
Knekk av den treete enden av asparges-stenglene.
Kok opp vann med salt og sukker.
Bunte de rensede/skrelte stenglene og kok dem i 6-8 min. Ta dem opp, legg direkte i kaldt vann, deretter tørk godt. Ta vare på de fine toppene og del dem i skiver.
Kjør resten i kjøkkenmaskin sammen med salt, pepper og skrelt sjalottløk til en fin masse.
Bland i skivene og sett kaldt fram til servering. Halvpisk kremfløten. Bland med mascarpone - italiensk fullfet kremost - til fast krem.
Hakk koriander eller valgfrie urter og bland med salt og pepper.
Sett kaldt til servering.
Anretning: Fyll opp lagvis grønn aspargespuré og pisket krem i klare glass nesten helt opp.
Topp med urtekrem og aspargestoppene.
Servér med lunt brød til.
2 bunter asparges-stengler
2 ts salt
1/2 ss sukker
1 Krukke frisk koriander
2 1/2 dl kremfløte
2 dl mascarpone
1 sjalottløk
salt og nykvernet pepper
Knekk av den treete enden av asparges-stenglene.
Kok opp vann med salt og sukker.
Bunte de rensede/skrelte stenglene og kok dem i 6-8 min. Ta dem opp, legg direkte i kaldt vann, deretter tørk godt. Ta vare på de fine toppene og del dem i skiver.
Kjør resten i kjøkkenmaskin sammen med salt, pepper og skrelt sjalottløk til en fin masse.
Bland i skivene og sett kaldt fram til servering. Halvpisk kremfløten. Bland med mascarpone - italiensk fullfet kremost - til fast krem.
Hakk koriander eller valgfrie urter og bland med salt og pepper.
Sett kaldt til servering.
Anretning: Fyll opp lagvis grønn aspargespuré og pisket krem i klare glass nesten helt opp.
Topp med urtekrem og aspargestoppene.
Servér med lunt brød til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar