LEKKERT TIL FORRETT

FOR DET FINE SOMMERSELSKAPET
2 bunter asparges-stengler

2 ts salt
1/2 ss sukker
1 Krukke frisk koriander
2 1/2 dl kremfløte
2 dl mascarpone
1 sjalottløk
salt og nykvernet pepper

Knekk av den treete enden av asparges-stenglene.

Kok opp vann med salt og sukker.
Bunte de rensede/skrelte stenglene og kok dem i 6-8 min. Ta dem opp, legg direkte i kaldt vann, deretter tørk godt. Ta vare på de fine toppene og del dem i skiver.
Kjør resten i kjøkkenmaskin sammen med salt, pepper og skrelt sjalottløk til en fin masse.
Bland i skivene og sett kaldt fram til servering. Halvpisk kremfløten. Bland med mascarpone - italiensk fullfet kremost - til fast krem.
Hakk koriander eller valgfrie urter og bland med salt og pepper.
Sett kaldt til servering.
Anretning: Fyll opp lagvis grønn aspargespuré og pisket krem i klare glass nesten helt opp.
Topp med urtekrem og aspargestoppene.
Servér med lunt brød til.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?