HVA GJØR DU NÅR DU GÅR TRØTT AV POTETER?

 DU BRUKER KANSKJE RIS ELLER PASTA AV FORSKJELLIG SLAG?

Det er jo ei grei løsning, men man kan jo også variere hvordan poteter serveres.

For 5-6 år siden besøkte jeg Roma og ble kjent med en matrett som het Pommes Anna, kanskje best oversatt til Anna poteter. Det er allikevel litt mer swung over det opprinnelige navnet, og det har du kanskje skjønt, jeg liker at det er litt swung over ting.

Du har kanskje lyst på å vite litt mer om denne Romaoppdagelsen min? Vel jeg lager den med små og store mellomrom, så her kommer den i sin fulle glory.


Som du ser så bruker jeg aluminiumsfolie i bunnen av den lille ildfaste forma. Det er ikke særlig vakkert, det er bare rein latskap, men jeg gidder ikke å skure fastbrente matrester i timevis.

Dette ser vel gyllent og deilig ut. Det smaker den også.

Oppskrift for 1 person

2 mellomstore poteter

1 fedd hvitløk finhakket.(kan utelates)

1 ss med smeltet smør

revet ost etter smak 

salt/pepper

Jeg bruker 1 ildfast form til hver person, men 1 stor form som alle kan forsyne seg av er like greit. Skrell potetene og kutt dem i tynne skiver med ostehøvel eller om du er heldig å ha en mandolin. 

Legg potetskivene som takstein, flere lag oppå hverandre. Dryss salt og pepper mellom lagene, ha over det smeltede smøret og dryss litt salt på toppen.

Sett inn i forvarmet ovn 200 C og la stå i 40-45 min. Stek til pottene er møre og overflaten er fin og gyllen.

Dette er en måte å servere poteter på som gjør et måltid mer festlig. Jeg liker det fordi det er så lettvint og er ganske fort å lage. Nå når vi nærmer oss julesesongen og det kommer en del store middager. Da kan det øre et knep å i allefall lage potetretten på en festlig og lettvint måte.

Klikk her om du vil ha flere oppskrifter på poteter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

KALVESTEK I LEIRGRYTA