RAMEN ER DEN JAPANSKE SUPPEN LAGET MED KJØTTKRAFT

DETTE ER NOK DEN FØRSTE GANGEN JEG FORSØKER MEG PÅ JAPANSK MAT, VEL UTENOM SUSHI ELLER MAKI.

Sannheten er jo at den japanske maten er en smule komplisert, den inneholder ingredienser som er litt fremmedartet. Skjønt det lille jeg har smakt er utrolig mild og velsmakende.
Dette er en klassiker som nok fins i alle japansk kjøkken og alle har sin egen blanding.

Slik ser den ut
En skikkelig høydare når det gjelde smak. Dette er den utgaven jeg valgte å prøve.

Oppskriften:
Kjøttkraften lages først:

2 l vann 
3 løk
2 gulrøtter
1 purre 
1 hvitløk
2 røde chili
2 skiver svinekjøtt
ca 3 cm fersk ingefær
1 dl Tørket shitakesopp(Meny)
kombu alger(innvandrerbutikk)
1 ss sesamolje
1 dl soyasaus
olje til steking

Kjøtt, løk, gulerøtter og purre grovkuttes og brunes godt i panna. Alt helles over i en kjele med resten av ingrediensene. Koker i ca 2-3 timer, etterfyll med vann.
Deretter siles og presses dette og kraften er klar. Hold den silte kraften varm, til bollene med grønnsakene er klare 

Fyll opp bollene med:
1 hardkokt egg
Nudler kokt etter anvisning på pakken
spinat
Bønnespirer
vårløk
Sprøstek skiver av svinekjøtt eller kyllingvinger
Koriander

Det er helt opp til deg selv hvilke grønnsaker du fyller bollen din med. Egg nudler og kjøtt er nok obligatorisk.
Mens du venter på at kraften skal bli ferdig, så kan du koke eggene, kjøl og del dem i to.
Svinekjøttskivene(grillskiver) kan være lurt å steke i stekeovn på folie eller bakepapir, kutt vårløken i små ringer og hvis du liker koriander så ha den og ferdighakket.
Fordel så nudler, bønnespirer og spinat og fyll opp med kraft. Tilslutt topper du med vårløk, egg og et stykke av det kjøttet du velger. 
Server bollen til gjestene dine umiddelbart, det smaker best med varm kraft.

Dette var jammen endel jobb. Jeg laget kraften en ettermiddag dagen før gjestene kom. Da ble det litt mindre å holde styr på. Det er heller ingen sak å fryse ned kraften hvis du ikke bruker alt samme dag. Kan og oppbevares i kjøleskap en ukes tid.

Dette er veldig eksotisk, men samtidig så smakte det rett og slett himmelsk. 
Har hørt og lest om denne retten et par år. Ikke minst så har den yngre garde av familien framsnakket Ramen. 
Klikk her for flere supper


5.  

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?