SÅ HAR ET HELT ÅR RULLET RUNDT OG EPLEKAKETIDA ER HER IGJEN

HØSTEN ER FLOTT, FOR DET MESTE, VI KJENNER AT VI ER IGANG IGJEN

Møtekalenderen fylles opp og det ene møtet etter det andre kommer opp over horisonten, avholdes og forsvinner igjen for ei tid.
I dag var det Norges Korforbund, den delen som regjerer i Vestfold og Telemark.
Vi samlet oss rund spisebordet mitt, spiste pizza,(litt hygge skal man jo ha) og eplekake. Det ble ikke rare regningen utav det. Vi har hørt om verre utlegg på mat og drikke i forskjellig offentlige forum. Heldigvis ser vi ikke på verken idretten eller det offentliges pengebruk og honorarer som en standard å strekke seg etter.
Takke seg til kjeks og kaffe, så kan vi slå ut håret med pizza og eplekake engang i blandt med god samvittighet.
Pizzaen ble hentet nede i gata her hos profesjonelle pizzabakere, men eplekaka ble laget på kjøkkenbenken her.
Klar for steking med topping smuldret etter beste evne
Smekk full av epler
Veldig saftig og veldig god.
ENKEL EPLEKAKE MED SMULDRETOPP
  • 180 g smør, romtemperert
  • 180 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 mellomstore/store egg
  • 150 g mel
  • 30 g potetmel
  • 1 ts bakepulver
Fyll
  • 3-5 mellomstore epler
  • 2 ss sukker
  • 1 ss kanel
Topping
  • 50 g smør
  • 50 g sukker, perlesukker eller demerarasukker
  • 60 g mel
  • 1 ts kanel
Kaken bakes i en rund form, cirka 20-22 cm i diameter. Varm ovnen til 170 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp smør, sukker og vaniljefrøene lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og bland det tørre inn i røren.
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i jevne biter eller smale båter. Vend eplene med sukker og kanel og bland dem raskt sammen med kakerøren. Hell alt over i formen og bre det lett utover.
Smuldre (eller gni) sammen smør, sukker, mel og kanel. Dryss smuldredeigen jevnt over kaken og stek kaken midt i ovnen i 45 -55 minutter. Sjekk med en kakepinne.
I min ovn med varmluft så var den stekt på ca 40 min.

TIPS

·        Jeg syntes 3 epler var mer enn nok.
     Bland 2-3 spiseskjeer brun rom i kakerøren.
·        Tilsett 50 gram hakkede nøtter i smuldredeigen for ekstra krønsj  . Man kan også bytte ut halvparten av melet i toppingen med havregryn, smaker veldig godt.
          Pisket krem, rømme eller is er alltid godt til eplekake.

·        Bruk romtempererte egg

Gjett om maten fikk fart på hjernecellene og diskusjonene, blodsukkeret kom på plass og sakene gikk unna som varm eplekake.
Lurer du på om det smakte? Eplekake smaker alltid og denne etter Lise Finckenhagen sin oppskrift er helt oppe blant de aller beste......og så er den så enkel.

Klikk her og du finner fler eplekaker

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?