DENNE ESTRAGONSAUSEN FÅR JEG ALDRI NOK AV

EGENTLIG GÅR DENNE SAUSEN TIL SÅ MYE, AT DET BARE ER HA DEN I KJØLESKSPET TIL SENERE I UKEN

En Oslotur forleden satte meg i kontakt litt forskjellige spisesteder og som en følge av det selvsagt forskjellige smaker. Det er en av grunnene til å gå ut for å spise, nye spennende smaker. På kafeen til Nationalgalleriet bestilte jeg roastbiff av kalv med estragonsaus. Der var en smak jeg ble begeistret for.

Estragon har jeg tidligere bare brukt til kylling, men nå når jeg har forsket litt på denne krydderplanten. Smaken passer til all hvit fisk, ikke minst er den super til kveite. Deretter kommer selvsagt kylling enten som saus til eller i marinade.

Nå har jeg og forstått at kalvekjøtt og estragon passer flott sammen.
Jeg serverte kalvesteika mi som kald roastbiff. Da passet det fint med en saus laget med creme fraich. Det ble nesten som en krem.



Estragonkrem
Her kommer den super-enkle oppskriften.

1. Oppskrift  på estragonkrem
50 dl frisk estragon finhakket
50 dl frisk persille finhakket
1/2 dl kyllingkraft
1 dl creme fraich
1 fedd hvitløk finhakket
1 ts hvitløk
salt

Bland alt og smak til med litt salt. Så enkelt og utrolig smakfullt. 

2. Oppskrift på estragonkrem
100 gr lettrømme
50 gr fetaost
1/2 shalottløk
1 ts tørket estragon
litt sitron
Hvitvinseddik
sukker/salt/pepper
Rømme og fetaost mikses med stavmikser til en krem, så blandes resten inn. Bland godt og la stå i kjøleskap en times tid før bruk.
Klikk her for flere oppskrifter på saus




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?