SÅ HAR SOMMEREN SLÅTT SEG NED HER IGJEN.

RETT FRA FROST OG SNØ, SVART SKOG OG SKITNE SNØSKAVLER

Så før vi får gjort oss klar og tenkt oss om, så er den her, grønn og frisk og vibrerende. Tja, det er vel ikke helt sant at vi ikke hadde tenkt oss om. Sannheten er jo at vi hadde nesten ikke tenkt på noe annet de siste par månedene enn vår og sommer.
Her er nok å ta tak i. Det er som kjent ikke bare de sarte hageplantene som er full av vekstkraft og nesten spruter  opp av jorda.

Buer av ripsgrener
I peonbedet er det nesten bare skvallerkål å se. En ting er helt sikkert peonene kommer blir store og trenger støtte. Når de er utvokst og begynner å legge seg utover er det litt sent å sette opp støtte. Å bruke myke grener som jeg allikevel tynner ut fra rips eller solbærbuskene er en av de gode ideene jeg her fått med meg fra diverse hageblad og program om hage fra andre TV-kanaler enn nrk. Dette må jo skje mens grenene er myke, altså tidlig på våren.
Det ser kanskje ikke så veldig vakkert ut, men etter et par uker er de helt dekket av bladverket til peonene. Nå er det bare å vente til den fantastiske blomstringen begynner.

Forglemmegei
Andre steder i hagen blomstrer det i overflod. Det er et faktum at farger sjelden kommer til sin rett kanskje blått er den som er vanskeligst å gjengi.
Slik blir det også her, men det stopper meg ikke fra å prøve.
En av de andre tingene som sakte, men sikkert kommer igang, det er måltidene i hagen. Jeg er veldig glad i å spise ute, men "noen andre" her, han som blir kalt så mye også smakspanelet, han er altså litt mer tilbakeholden. Derfor veksler vi litt slik at vi begge får litt av det vi liker.

Et av de enklere måltidene
En kotelett, litt pommes frites og salat. Et lite glass rosevin gjør at vi tenker vi har hatt et herremåltid.
Noen ganger er det helt allright.

Klikk her for mer hage


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?