TOMATER NÅR MAN HAR MATINTOLERANSE? DET TAR LIKSOM INGEN ENDE, OG ER IKKE SÆRLIG SEXY

TOMATER, JORDBÆR, NØTTER, KREPS, REKER, KRABBER, TØRKET FRUKT, RÅ GRØNNSAKER OG RÅ FRUKT, OG ENDEL JEG IKKE ENNÅ VET, ELLER ORKER Å TENKE PÅ


Mat-intoleranse er jo egentlig ikke noe å klage på. Det er ikke noe man dør av, det ikke slik at blir helsa forringet og livskvaliteten er det heller ingenting å si på. 
Det er jo bare å sørge for å unngå det man får ubehag av, ikke sant? For ubehag får man hvis man mister konsentrasjonen og bare husker på hva du liker, kanskje etter et glass vin.
Dessuten kan man jo aldri helt vite hva som er i den maten du spiser. Man må spørre og da er du straks blitt et problem for dem som lager maten.

Som  du skjønner helt problemfritt er det ikke, selv om liv og helse  ikke  står på spill. 
Før dette ble et problem for meg laget og brukte jeg mye tomater, jeg har noen innlegg om bare tomater og mange oppskrifter med tomat i.
Den ingrediens jeg oftest støter på i matlaging som derfor oftest gir meg magetrøbbel og smerter er tomaten. 


Den deilige saftige tomaten
Hvis du tenker deg om så bruker vi tomater hele tiden. Tomater er jo så godt og gir en så ekstra god smak til de fleste retter. 
Her hos meg er tomaten derimot fraværende...nesten. Tidligere har jeg laget noen innlegg hvor jeg fokuserte på tomaten. Har tenkt at det kanskje er på tide å ta med noe av det jeg ikke selv kan spise, feks tomater.
Gazpacho, kald tomatsuppe
Denne gangen skal vi prøve oss på noe som egentlig passer best på varme sommerdager, nemlig Gazpacho. 
 Det er flott å ha oppskriften på denne spanske suppen i bakhodet når noen dukker opp uanmeldt eller når du vil jobbe lite, men smake mye en varm sommerdag.
Oppskrift.

½ kg tomat.
300 g slangeagurk 
1 stk rød paprika.
50 g renset løk.
2 ss olivenolje.
3 ss hvitvinseddik.
salt og pepper.
1 ts paprikapulver.
1/2 chili

Grovhakk tomater, paprika, hvitløk og chili. Kjør alt sammen til en tykk suppe i hurtigmikser. Tilsett sukker eddik og olivenolje. Juster smaken med salt pepper og ekstra eddik om nødvendig. Gni suppen gjennom en sil. La tomatsuppen stå i kjøleskapet fram til servering.

Skjær agurk, paprika og løk i små biter og fordel det i suppen ved servering.Tilsett grovhakket basilikum og drypp over litt ekstrea olje.

Det er et godt tips å ha i isbiter hvis du ikke har tid til å kjøle nok.

Foccatia er jo er selvsagt tilbehør, men nesten hvilket som helst brød smaker godt til.
Klikk her for mer tomater, eller her for generellt om grønnsaker



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?