POTETMOS I FORM
DET ER ENKELT Å TY TIL, OG GIR EN LITT MER FESTLIG FØLELSE
Potetmos i seg selv gir jo ikke akkurat følelsen av fest og feiring, men med en liten vri blir det fort selskapsmat.
Så tenkt, så gjort, denne gangen brukte jeg de små porsjonsformene. Men det er jo mulig å bruke en større form på bordet som alle kan forsyne seg av.
Oppskrift til 2 personer
4 poteter
120 gr selleri
50 gr pastinakk
30 gr smør
melk
salt og pepper
Blåmuggost
Grønnsakene kokes helt møre, kokevannet helles av og grønnsakene moses godt. Ha i smør mens mosen holdes varm og så sper du med melk til ønsket konsistens. Dette kan variere litt etter kvaliteten på potetene. Så fordeler du mosen i de ildfaste formene du skal bruke, og legger litt blåmuggost utover toppen som garnityr.
Sett formene inn i forvarmet ovn, 180-200 i ca 12-15 min. Slik at de blir litt gyllen på toppen.
Hvis formene er laget lang tid i forveien og mosen er avkjølt, så trenger du selvsagt lenger tid. Settes de rett inn med varm mos, så er det klart at dette kan gå fort.
Blåmuggosten gir en lekker liten endring i smaken. Osten er salt, så ikke ta for mye.
Jaha, så fikk jeg lekt litt til denne middagen og. Det er jo og morsomt å tenke på at denne mosen gir 3 utav 5 om dagen.
Klikk her for mer potet og her for grønnsaker
Potetmos i seg selv gir jo ikke akkurat følelsen av fest og feiring, men med en liten vri blir det fort selskapsmat.
Så tenkt, så gjort, denne gangen brukte jeg de små porsjonsformene. Men det er jo mulig å bruke en større form på bordet som alle kan forsyne seg av.
Søte og små |
4 poteter
120 gr selleri
50 gr pastinakk
30 gr smør
melk
salt og pepper
Blåmuggost
Grønnsakene kokes helt møre, kokevannet helles av og grønnsakene moses godt. Ha i smør mens mosen holdes varm og så sper du med melk til ønsket konsistens. Dette kan variere litt etter kvaliteten på potetene. Så fordeler du mosen i de ildfaste formene du skal bruke, og legger litt blåmuggost utover toppen som garnityr.
Sett formene inn i forvarmet ovn, 180-200 i ca 12-15 min. Slik at de blir litt gyllen på toppen.
Hvis formene er laget lang tid i forveien og mosen er avkjølt, så trenger du selvsagt lenger tid. Settes de rett inn med varm mos, så er det klart at dette kan gå fort.
Blåmuggosten gir en lekker liten endring i smaken. Osten er salt, så ikke ta for mye.
Jaha, så fikk jeg lekt litt til denne middagen og. Det er jo og morsomt å tenke på at denne mosen gir 3 utav 5 om dagen.
Klikk her for mer potet og her for grønnsaker
Kommentarer
Legg inn en kommentar