ENDELIG EN BACALAO FOR MEG

  • TÅLER DU IKKE TOMATER? JAHA, DA SKAL JEG DELE EN HEMMELIGHET MED DEG.
DET FINS BACALAO UTEN TOMATER.


Først av alt så må vi vel få på plass noen grunnleggende fakta. Bacalao betyr TORSK. Du lager altså bacalao enten du fyller gryta med tomatpuré, hermetiske tomater eller ferske tomater. De er faktisk helt irrelevante. Torsken derimot, Den flatsaltede, tørkede klippfisken, den er hoved saken i en bacalao.
Jeg er litt glad og lykkelig over å kunne presentere en gryterett med klippfisk, uten tomater. 
Joda, jeg vet jeg har noen tidligere oppskrifter hvor klippfisken har hovedrollen, men det blir vel aldri for mange oppskrifter, vel?

Så er vi igang
Så langt var det bare spennende, en utforskning i klippfiskens muligheter.

Oppskrift
·        400 g klippfiskfilet (loin)
·        1 dl olivenolje4
·        1 gule løk
·        4 hvitløkfedd
·        1 rød chili
·        1 laurbærblad
·        400 g småpotet
·        2 gule paprika
·        2 dl fiskekraft eller fond
·        2 dl hvitvin
·        1 dl fløte
·        1 klype safran
·        ½ sitron
·        1 klype salt og nykvernet pepper
·        200 g grønne oliven
·        persille til topping 
    

  •      Dagen i forveien må klippfisken vannes ut. Legg fisken i kaldt vann i et   stort kar, og bytt vann tre ganger. Eller følg produsentens beskrivelse. Du  kan også kjøpe ferdig utvannet klippfisk!
  •    Finn frem en stor tykkbunnet gryte, gjerne en jerngryte. Varm olivenolje til middels temperatur. Kutt løk i tynne halvmåner, og finhakk hvitløk og chili. Blank dette sammen med laurbærblad i 5-10 minutter. Fisk ut laurbærbladet.
  •   Del småpotetene i to og paprikaen i grove biter. Ha det over i gryta.
  •   Tilsett fiskekraft, hvitvin og fløte. Gi det et rolig oppkok før temperaturen senkes til det bare småputrer. Legg nå i fisken delt i porsjonsbiter.
  • Tilsett en klype safran, saften av ½ sitron og en klype salt og pepper. La gryten småputre i ca. 30 minutter. Du kan også sette inn hele gryta i stekeovn på 180 grader tilsvarende tid.

    Rør inn grønne oliven helt mot slutten. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Server rykende varm med litt persille på toppen.
    TIPS: Hvis du ikke vil ha potetene i gryta, så passer det fint med en potetmos ved siden
   Denne smakte over all forventning, og det som tok tid var forarbeidet, kutting og slikt. Men som du ser, den tar kort tid å koke.
   Jeg er veldig glad over å ha funnet en tomatfri måte å bruke klippfisk på.
   Klikk her for flere oppskrifter




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?