SJOKOLADEKAKE MED SALT KARAMELL ER SUPER "IN" FOR TIDEN

DET ER JO IKKE UTEN GRUNN, FOR DET SMAKER JO HELT FANTASTISK. DENNE GANGEN SERVERTE JEG DET SOM DESSERT.

Det med å ha salt sammen med det søte for at begge smakene fremhevet er jo ikke nytt. Karamell med salt smak har en egen snert som for de fleste av oss er lekker og attraktiv.
Har nok sagt det før, men gjentar det gjerne, her hos oss er vi glad i søtt, men det kan jo ikke være hverdagskost. Så snart vi har gjester leter vi fram dessert og kakekunster.
Denne gangen gikk jeg for en enkel brownie i langpanne. Den salte karamellen kommer som et smakforsterker til denne. 
Etter at vi og gjestene våre hadde spist den lette fiskeforma til hovedrett, så tenkte jeg at det var greit med noe som både var mektigere og med mer kalorier.
Et dryss med salt



Oppskrift
1 dl kremfløte
100 gr sukker
50 gr smør
1 ts maldonsalt

Varm opp fløten til kokepunktet. Trekk kjelen av platen og la stå. I en annen kjele smelter du sukker til gylden karamell. Ikke rør i sukkeret, men vend på gryten. Når sukkeret har smeltet og fått en gylden farge så skrur du temperaturen ned. Tilsett smøret og rører rundt. Ha så i fløten, litt av gangen. Det vil boble veldig så ikke ha i all fløten på en gang. Rør inn saltet. La karamellen småkoke i 1 minutt før du siler den og setter til side. 

Så kommer vi til brownien.

175 gr brunsukker
150 gr mykt smør
2 egg
150 gr kokesjokolade
3 ss hvetemel
4 ss kakao
0,5 maldonsalt

Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en 20 x 20 cm firkantet form med bakepapir. Miks sammen sukker og smør i en kjøkkenmaskin med k-visp. Smøret og sukkeret skal bli lysere og luftig. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet. Tilsett ett egg av gangen og rør mellom hver gang. 
Hakk sjokoladen i små biter og ha i en kjele. Smelt sjokoladen i vannbad slik at den ikke brenner. Bland inn den smeltede sjokoladen. 
Bland sammen mel, kakaopulver og salt i en bolle og vend inn i røren med en slikkepott. Fordel røren i formen og hell ca. halvparten av karamellen over. Stek kaken i 30 minutter. Avkjøl før du tar den forsiktig ut av formen. Server kaken med resten av karamellen. Her er det bare å helle på! Egentlig så er dette så godt at det er lurt å ha alle mentale bremser på ellers blir alt spist opp på et øyeblikk. I iallfall her i huset.

Små tips å ta med på veien:
Jo mørkere sjokolade, jo bitrere blir kaka.
Kakao i deigen kan og fort bli en veldig bitter smak. Sammen med salt passet det  ikke oss. 
Jeg serverte med en kule krokanis, men vaniljesaus eller pisket krem passer og fint.
Klikk her for flere sjokoladekaker

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?