RESTAURANTBESØK SOM GIR MERSMAK

MERSMAK PÅ MANGE MÅTER, BÅDE FORDI MATEN SMAKER SÅ GODT, FORDI SELSKAPET ER UTMERKET OGSÅ FORDI DET ER PÅ VEI TIL Å BLI EN TRADISJON

Hver gang vi er en tur i Bodø på familiebesøk, har vi avsluttet besøket med et restaurantbesøk. Etterhvert er det et spesielt sted vi kommer tilbake til, nå for andre gang. 
Jeg har mine ord i behold når jeg snakker om tradisjon. Bodø og familiebesøk har vi gjort så ofte at det trygt kan kalles tradisjon.  Restaurantbesøk siste dag, har vi også gjort ofte nok til at det kommer inn i samme kategori.

Besøkene på Ohma Asian Food må bli litt flere enn to for å kunne kalle en tradisjon. Men det blir ikke vanskelig. 
Flotte, hyggelige lokaler, vennlig og hjelpsom betjening og veldig god mat.
etter to besøk der Chrispy Duck med plommesaus og rispannekaker sto på menyen for min søster og meg, så er jeg frelst.
Syrlige, friske og søte


Selvsagt tok jeg ingen bilder der og da, men en oppskrift på den eventyrlige plommesausen skal jeg klare

Oppskrift
plommesaus
2 ss sesamolje
2 finhakkede løk
2 fedd hvitløk
2 ss revet ingefær
150-200 gr sukker
½ dl soyasaus
1,5 kg plommer
5 nellikspiker
kanelstang
sterk sort pepper
litt salt

Fres løk hvitløk og ingefær på middels varme i noen minutter til det blir blankt og søtt. Ha i 150 gr av sukkeret og surr dette noen minutter like oppunder karamellisering. Ha i de øvrige ingrediensene og la alt småkoke i 45 min under lokk.
Rør godt i bunnen av og til slik at sausen ikke blir brent.
Press den gjennom en grovmasket sil for å fjerne steiner og skall. hell saiusen tilbake i kjelen og la den småputre i en halv time til uten lokk.Juster tykkelsen med vann om nødvendig.
Smak til med sukker/soyasaus/salt
Fyller du dette på steriliserte glass, så kan sausen oppbevares i mange måneder
 i kjøleskap . 
Serveres romtemperert.
Jeg satser på et andebryst til denne helga

Dette kan serveres til all fet mat som kylling, and eller svinekjøtt og spareribs.

Et utrolig godt bekjentskap. Den blir nok med inn i framtida.
Klikk her for andre sauser

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?