POTETSALAT, JA JEG SA JO DET, RETT FRA DET ENE OVER TIL DET ANDRE.

DENNE GANGEN GÅR DET RETT FRA EN DEILIG VARM DAG MED VAKRE BLOMSTER OG EN OPPSTART PÅ HAGELIVET.
I DAG, PØS REGN, KJØLIG LUFT, BLOMSTER SOM HENGER MED HODENE SINE OG BRÅSTOPP PÅ HAGELIVET.


Dagen startet litt dårlig. Alle hageputer (det er ikke få) ble selvsagt glemt ute i går kveld. De gode rutinene er ikke på plass ennå. Ca kl. 6.30 i dag tidlig var redningsmannskapet( min mann )på plass og reddet inn den ene puta etter den andre. De var stort sett godt gjennomvåte og er nå dandert utover på tørre plasser, baderoms golv, vaskerom og uthus osv.
Kjøkkenet og stuene er fredete områder.
Legg til bildetekst



Men "Livet går jo fremover, det har ikke noe annet sted å gå" sa Margido Esp som fruen fra Singsaker. Et sannhetsord som man kan huske av og til.
Fredagene har jo en egen rytme i våre liv. Nå legger jeg fortredelige værguder og mislykket hage liv bak meg.
Samling for voksne mennesker i den innerste stua, den med bøkene. En tynn drink i handa og noe å bite på. på dette tidspunkt er det uklart hva det blir.
En time eller to etterpå er middagen klar.
Vi er og fulle av forventning for den konserten vi skal på senere i kveld.
Vi er klare for en nydelig og oppløftende kveld


Men det eneste jeg er ferdigtenkt på rundt maten, er potetsalat



Oppskrift

750 gr nypoteter
1,5 dl finhakket sylteagurk
1,5 dl saft fra sylteagurkglasset
4-5 finhakket vårløk
1/2 liten finhakket rødløk
1-2 finhakkede selleri stilker
2 ss rømme
2 ss revet muskat
saften fra 1 sitron
1 neve finhakket dill eller persille
Smak til med salt og pepper
Skrell potetene og kok dem til de har litt fasthet igjen. La dem kjølne før du kutter dem i terninger(2,5 cm)
I en stor bolle blander du alle ingrediensene,  tilsetter potetene og smaker til med litt av sitronsaften, salt og pepper.
La dette stå i kjøleskap i noen timer. Da blander smakene seg godt. Prøv å få tilbake romtemperatur før du serverer.
Denne kan serveres til all stekt og grillet mat, men er og fantastisk til kald laks, kokt skinke, spekemat osv, osv.
Klikk her for andre retter av poteter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?