BECHAMEL SAUS

ELLER SOM VI ELLERS KALLER DEN; VANLIG HVIT SAUS,
Den som "alle" voksne mennesker kan lage.
Den ser ut som fløyel og silke, og slik kan den smake og.
Kan du dette så har du basiskunnskap som er god å ha

Denne sausen brukes til gratenger, suffleer og til og med fløyelsgrøt, hvis noen husker den.
Man kan lage den til sennepssaus eller vaniljesaus.

Hvit saus(Bechamel)
4 dl helmelk
60 gr smør
1 ss hvetemel
evt 20 gr blåmuggost(valgfritt)
1/4 revet muskatnøtt
2 egg
salt/ pepper


For oss som har laget mat i noen år, for ikke å si årtier, er hvitsausen en veldig viktig basiskunnskap. Den brukes til svært mye.

Derfor kan det være lurt å kunne grunnoppskrifta.
60-70 gr margarin el godt smør smeltes, IKKE brunes. Ta av varmen og ha i
1-2 ss hvetemel. Bland dette godt.
Sett gryta over varmen igjen og spe med helmelk, mens du rører hele tida for å unngå klumper. Konsistensen skal være fløyelsmyk.
Dette er basen. Fra dette utgangspunktet kan du variere krydder eller tykkelse eller hva du sper med.
En hemmelighet jeg har fra min mors kjøkken er å ha frisk revet muskatnøtt i hvitsaus enten du har den over fisk (fiskegrateng)  eller skinke/blomkål. Salt og pepper er selvsagt.
For å finne tips til sauser, klikk her
For å finne tips til hva den brukes til, klikk her





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?