SPARERIBS OG COLESLAW HOS OSS? JA, SÅNN BLE DET

VI HAR JO SPIST LITT DE SISTE DAGENE SELV OM MATEN IKKE HAR VÆRT AV DET OPPFINNSOMME SLAGET

Bare en gang før har vi spist coleslaw. Har forresten skjønt at mange ikke har anelse om hva det er. For å rette opp det, så kan det forklares på to måter.


  1. Tidligere kalt råkost på mange norske bord. Vanlig på 50-60 tallet før begrepet salat dukket opp. Dressingen var ingenting eller sur-søt(eddik/sukker)
  2. Nå kommer den samme råkosten fra Amerika og heter coleslaw. Masse varianter over det samme temaet, men revet kål og forskjellige rotgrønnsaker er hovedingridiensene. Dressingen er i dag oftest basert på majones som er smaksatt på forskjellig vis. Nå også både sur, sterk og søt.




Legg til bildetekst
Lørdagskveld, vi billigkjøpte spareribs ferdig marinert. Utrolig, men det skjer avog til når kjøkkensjefen bruker kreativiteten og arbeidsevnen på for eksempel steinarbeid i hagen og ikke orker å lage mat.

Siden vår grill er stuet langt bort, så valgte vi stekeovn varianten. Skal det være lettvint, så skal det være lettvint.
Tilbehøret ble som sagt coleslaw(kolslå)

Oppskrift til 4 prs
2-3 gulrøtter
1/2 kålhode
1 grønt eple
1/4 rød løk 
2 vårløk
8-10 skiver sylteagurk

Dressing
1/2 dl majones
1 ts brunsukker
1 knivsodd chilipulver
Blandes og helles over grønnsakene


Alt snittes så fin du kan, gjerne med et hjelpemiddel annet enn kniv, hvis du har. Bland godt og rør inn dressingen rett før severing.

Det fine med denne salaten er at du kan variere med omentrent hva du vil av grønnsaker: Squash, pepperrot, sellerirot, kålrabi osv, osv. Sunt er det uansett.
Dessuten smaker det godt til allt av stekt mat. 
Medaljen har allikevel ei bakside, når du tilsetter sukker i noe som i utgangspunktet er smekkfullt av usunne kalorier, da bør alle varsel lamper gløde og blinke. Dette blir derfor ikke daglig kost her i huset.
Det fins mange typer salater, og alle typene trenger sin egen dressing, klikk her for tips



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?