FRA APPELSINSAUS VIA FANTASIHAGE TIL BAROKKT MUSIKK MÅLTID

HVA JEG SNAKKER OM? JAMMEN KAN DU LURE. EI HELG ER TIL ENDE OG BEGERET VÅRT ER FULLT.

Fantastisk vær, det beste selskap og mange fabelaktige opplevelser.
Med innflydde gjester fra Nordland og værgudene i godlaget så ble helga veldig vellykket.
Kick-off i hagen med champagne og litt å bite i før vi fikk manipulert oss inn til middagsbordet. Sprengt andebryst med appelsinsausen over alle appelsinsauser, litt eple/rødløk kompott og søtpotetmos gjorde ikke opplevelsen noe mindre.
Med en Bordeaux fra 2009 i glassene så var vi ganske lykkelige.

Oppskrift på Appelsinsaus
1/2 dl hvitvin (kan eventuelt erstattes med kraft)
1/2 dl kyllingkraft
1 1/2 dl nypresset appelsinjuice(ca 2 appelsiner)
2 ss balsamicoeddik
2 ss smør(kan utelates)
Andefett fra andebryst eller kan kjøpes på Menybutikkene. Har de ikke så bestiller de.


Appelsinsausen lager du i stekepannen, med resten av andefettet. Tilsett hvitvin og appelsinjuicen og la det koke inn noe. Ha deretter i kyllingkraften og smak til med en god balsamicoeddik, og eventuelt litt sukker hvis det er nødvendig. Bruk gjerne en balsamicoeddik av god kvalitet. Rør inn smøret rett før servering. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn. Synes du sausen likevel er litt tynn kan du eventuelt tilsette litt maisenna.
Her finner du flere sause
Knasende sprø og frisk syrlig/søt

En liten rusletur i vår elskede Bøkeskog gjør alltid godt for sjel og sinn.

Ingfrid Johansen sitt bilde.
Med sakral stemning
Etterpå besøkte vi Elses fantastiske hage, magiske hage og spiste den nydeligste kringle, må kanskje ha oppskriften på den.


Som du ser, vi spste den nesten opp før tanken på fotografering dukket opp
 Før vi avsluttet kvelden på Tollerodden med et nytt fantastisk måltid og en eventyrlig underholdning av Barokksoliste.


Hvorfor tok jeg ikke bilde av maten?? Sosial intelligens kanskje?
Et bilde kan aldri formidle stemninger, lyd og følelsen av å være i det rommet med 60-70 mennesker og den intense, av og til suggererende musikken. Det kan bare oppleves og ikke av bildes. Jeg gjør jo mitt beste, men jeg og mitt kamera har begrensninger.
Barokksolistene i full utfoldelse på Tollerodden



Det var ei intens helg, men ikke stressende. De dype samtalene ble det allikevel ikke denne gangen. Avisene lå her ulest til langt utpå mandag. Et kriterium på flotte opplevelser og godt selskap?
Vi snakkes snart.
P.S. Appelsinsausen har Trine's blogg mye av æren for.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?