APERITIF, GRILL OG DIVERSE

MENY EN SENSOMMER
KVELD FOR TO

Aperitif serveres ca kl. 1700. Da må kjøkkensjefen være ferdig med sine mer eller mindre kreative fingermater, glassene være på plass og smakspanelet nystelt og fjelg(et gammeldags ord som betyr velstelt, fikk bare lyst til å bruke det i dag).
Han må altså være fjelg, jeg må være fjelg og fingermaten skal være på plass. 
I dag serverer jeg: 

  • 8 bittesmå pølser 
  • 1/2 baconskive 
  • brunsukker

Jeg ruller pølsene inn i baconskivene, legger dem på bakepapir og drysser noen korn med brunsukker over. Så stekes de på 200-220 °C i ca 8 /12 min. 

  • 2 plater av butterdeig
  • Blåmugg ost
  • Eller Chevre

Butterdeigplatene kjevles forsiktig ut store nok til å deles i tre. På disse tre strimlene legger du ebn Klatt ost, bretter over, pensler med egg for å lime sammen, klemmer deretter med en gaffel slik som vist på bildet, så pensler du disse putene med egg. Stek sammen med pølsene. Se flere oppskrifter
Klare til steking
I dag vil vi ha følelsen av at vi er på ferie eller noe sånt, så vi lager oss en drink av 1/4 calvados og 3/4 Mosell. Da går startskuddet til helga.

Senere spiser vi middag, den kan jo ikke bli så stor, vi klarer ikke det etter en smakfull Aperitif.


Dette blir vel bra?

I kveld serverer jeg grillspyd, salat, pommes frites og kryddersmør

Grillspydene: 
oksekjøtt
bratwurst
tomater
sjalottløk
squash
Bacon(kan utelates) 


Alt deles opp i passe biter og trees på spyd, smøres med grillsaus, grilles på grill eller under grill i stekeovnen.

Server med 
Salat
1 salathode
2 tomater
4 cm purre/vårløk
Kutt alt i passe biter, purre bør finhakkes. 

Dressing 
3 ss olje
1 ts dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
salt/pepper
Bland godt og hell over rett før dere spiser

Til dette serverer jeg pommes frites enten fra gatekjøkkenet rett nede i gata eller jeg varmer i stekeovnen

Vi velger en fyldig og smaksrik rødvin. Sist vi var i Frankrike kjøpte vi med oss hjem noen gode, tror det blir en St. Emilion 2013 i kveld.
Da er det vel best at jeg setter igang da, kan ikke få alt dette hvis jeg sitter her ved PC-en.
Klikk her for mer fredagskos



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?