DET VAR PÅ DEN TUREN VI KOM I SELSKAP

DET VAR DE TURDAMENE JEG HAR SNAKKET OM FØR

De som alltid (mer eller mindre) stiller opp på onsdager og rusler ut i naturen. Noen ganger med en termos og matpakke, noen ganger havner vi rett på kafe, men så er det de sjeldne gangene vi feirer.
Dette var en av de gangene der vi, med utgangspunkt i Ula, endte opp i ei solfylt og vårvakker li. Til vår store overraskelse og glede, fikk vi denne oppdekningen.


Selv duken var riktig, men vi rotet jo litt


I full nasjonalromantisk innpakning i lyngen. Vi fikk deilige sjokoladekaker, vi fikk hjemmelaget likør, kaffen og matpakka holdt vi selv. Det var ikke bare et nasjonalromantisk innfall på grunn av 70-års feiringen, nei det var en bursdag. 
Derfor sang vi også bursdagssangen, hva kan man ellers vente seg av 5 sangere på tur?
Da regnet begynte å sildre, startet vi på tilbaketuren. Da kom vi til det som er så spesiellt i det området. Store enger med ramsløk, en hel skråning full.
Jeg skulle ha hatt vidvinkel for å få med alt 

Ikke nok med at det er vakkert, det ligger en svak og deilig løkduft over hele området.
Vi grov opp en og annen løk, alle ville prøve å plante i egen hage. Så plukket vi med blader for å finne ut hva den kan brukes til i matlagingen.
Dette er det resultatet jeg kom fram til:
Dette varer lenge i kjøleskapet

Pesto er et godt tilbehør til pasta,men smaker og deilig på vanlig norsk Norvegia. Den piffer opp smaken og gir ekstra næring.

Oppskrift
  • 200 g ramsløk
  • 2 dl pinjekjerner
  • 50 g parmesan , i biter
  • 2 ts salt
  • 4 dl olivenolje
  • saften av 1 stk lime
Man kan riste pinjekjernene i tørr stekepanne først, det gir en ekstra god smak.
Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin til å kjøre alle ingrediensene sammen, eller bruk morter (begynn med hvitløk og fortsett med ramsløk, pinjekjerner, ost, salt, pepper og olje). Ha i så mye olje du vil og smak til med salt og pepper. Smak til med litt lime om man vil ha en syrligere avslutning.
Server sausen på varm pasta el. som smakstilsetning på ost.
Det fins ikke bedre turer enn dem som ender med litt god mat.
Klikk her for å fortsette

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?