SJØØRRET ER EN SPESIELL DELIKATESSE

DEN ER HELLER IKK LETT Å FÅ TAK I, MEN ER MAN HELDIG Å HA EN SØNN SOM  ER EN SERIØS HOBBYFISKER, DA SKJER DET TING

Plutselig kom telefonen om at fisken var landet i sjøkanten på Tjøme og nå  ventet den bare på å bli hentet. Lykkelig og fornøyd fraktet vi den hjem til kjøkkenbenken.
Legg til bildetekst


Uvant mager for oss som er vant med oppdrettsørret/laks, men full av smak.
Delikat og lys rosa.
Fikk litt panikk da jeg skjønte at dette var et helt nytt seilas for meg. Det ordnet seg jo, erfaring er en god ting å ha.
Legg til bildetekst



Man kommer langt med en stekeovn, ildfast form, folie, sitron, salt og pepper.

Folie/bakepapir (for å slippe å skrubbe den ildfaste forma)
Olje
Sitron
Salt pepper 
Stekeovnen på ca 200 C i ca 15-20 min
Olje papiret/folien, krydre fisken inni og utenpå, drisle sitronjuice. Legg fisken på papiret. velger du å pakke den inn blir steketiden litt lengere.

Veldig enkelt og servert med rømme, agurksalat og kokte poteter, så er vi nær den norske folkesjela.
Ok, kanskje nærmere den nord- og vestnorske folkesjela. Men godt var det.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?